Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε η Ladydust

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε η Ladydust Facebook Twitter
Θα υπέθετε κάποιος ότι και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey...
0

Mansun- Attack Of The Grey Lantern

Πολλοί, πολλοί δίσκοι μέσα στην ψυχή μου, κι ομολογουμένως το να ξεχωρίσω έναν αποκλειστικά, έχει να κάνειμε το πλαίσιο του συγκεκριμένου άρθρου και με πολύ ειδικά κριτήρια, που μάλιστα έχουν να κάνουν και με προσωπικά μου βιώματα. Κάνοντας το λοιπόν, έστω και με περισσή δυσκολία, θα αναφερθώ στο «The attack of the grey lantern» των Βρετανών Mansun, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1997, από την εταιρεία Parlophone.

Όταν μάλιστα το είδωλο σου, (και δεν αναφέρομαι σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον ένα και μοναδικό John Peel από το ιστορικό BBC radio1), είναι αυτός χάρη στον οποίο το αναφερόμενο album απέκτησε περισσότερη δημοσιότητα,  τα πράγματα βγάζουν και περισσότερη λογική σχετικά με τη σύντομη ιστορία που πρόκειται να αφηγηθώ. Καταρχάς, ας πω πως κατά τον Paul Draper, frontman της μπάντας, το «The attack of the grey lantern» αποτελεί κατά το ήμισυ θεματικό album, το οποίο μάλιστα αναφέρεται σε έναν super ήρωα, τον επονομαζόμενο ‘Grey Lantern’, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σειρά από ανήθικους κατοίκους σ’ ενα φανταστικό αγγλικό χωριό.

Θα υπέθετε κάποιος, (και δικαίως μάλιστα), ότι στην περίπτωση της Ladydust, και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή  για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey. Λέγοντας «έτυχε» αναφέρομαι σ’ ένα μεσημέρι αρκετά παλιά, και ανακαλώ τον εαυτό μου να στέκεται μπροστά σε μια τεράστια δισκοθήκη, στο μέρος όπου ήταν resident ένας φίλος, κάνοντας πρόβα σ’ ένα εικονικό σετ μου, δοκιμάζοντας την κονσόλα και τα decks για πρώτη φορά.«Διάλεξε ένα δίσκο», θυμάμαι να μου λέει ο φίλος μου. Έτσι και έκανα, επιλέγοντας στην τύχη αυτόν και η στιγμή εκείνη παραμενει απο τότε, ανεξίτηλη στη μνήμη. Ήταν  όμως, ούτος ή άλλος από τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Πρωτιές στα charts, ενώ η Guardian ή το melody maker το συγκατέλεγαν ήδη στα πιο σημαντικά album της χρονιάς.

Για μένα είναι σίγουρα στο top 5 της καρδιάς μου για όλες τις χρονιές.

 

Info

Η Ladydust θα εμφανιστεί στο Tiki-Athens, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Περισσότερα για τις μελλοντικές εμφανίσεις της εδώ


Eπιμέλεια:
Βαγγέλης Μακρής

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μου έμαθε για τον σεξισμό και την αρρενωπότητα η ραπ

Μουσική / Τι μου έμαθε για τον σεξισμό και την αρρενωπότητα η ραπ

Η έρευνα του Κώστα Σαββόπουλου για τη ραπ, το πιο παρεξηγημένο (και άγνωστο για τον πολύ κόσμο) μουσικό είδος σε παγκόσμιο και ελληνικό επίπεδο, κυκλοφορεί σε ένα βιβλίο που βάζει στη θέση τους πολλά πράγματα.
M. HULOT

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ