Ο Κουρέας της Σεβίλλης

Ο Κουρέας της Σεβίλλης Facebook Twitter
0

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», το αριστουργηματικό έργο του Ροσσίνι, που γοητεύει μικρούς και μεγάλους με τη σπιρτάδα και τη μουσική του ποιότητα, επιστρέφει από τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου –έναν μαέστρο διεθνώς αναγνωρισμένο για τις εξαίρετες ερμηνείες του– στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ, σε μια συναυλιακή παράσταση-έκπληξη όργανα εποχής (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Το σύνολο που φημίζεται για τις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες του και το λαμπερό διεθνές καστ φιλοδοξούν να αφήσουν στο κοινό εξίσου άριστες εντυπώσεις με την παρουσίαση της διάσημης κωμικής όπερας πριν από δύο χρόνια στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Αυτή τη φορά μάλιστα, οι θεατές θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να ακούσουν την περίφημη άρια του Κόμη Αλμαβίβα «Cessa di più resistere» που, λόγω της παροιμιώδους δυσκολίας της, παραλείπεται από τις περισσότερες παραγωγές. Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Germán Olvera (Φίγκαρο), Mark Milhofer (Κόμης Αλμαβίβα), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Ροζίνα), Bruno Praticò (Μπάρτολο), Χριστόφορος Σταμπόγλης (Μπαζίλιο), Αναστασία Κότσαλη (Μπέρτα).

Το πρόγραμμα των Μουσικών της Καμεράτας για τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει μία ακόμη συναυλία σε όργανα εποχής (22.2.2020) με κοντσέρτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ για πολλαπλά πληκτροφόρα όργανα. Επίσης, τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο εμφανίσεις της Ορχήστρας στο Μέγαρο. Η πρώτη (8.3.2020) έχει τίτλο «Berlioz και Wagner: Για τον έρωτα...» και είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (μουσική διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη), ενώ η δεύτερη (26.3.2020) αποτελεί έναν μουσικό φόρο τιμής του φημισμένου συνόλου στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδί Τραύμα: Τραγουδάκια λέω που αύριο θα ξεχαστούν, δεν κάνω καμία επανάσταση, δεν αλλάζω τον κόσμο

Μουσική / Παιδί Τραύμα: «Τραγουδάκια λέω, που αύριο θα ξεχαστούν, δεν αλλάζω τον κόσμο»

Στο νέο του άλμπουμ, το Παιδί Τραύμα χρησιμοποιεί τις έννοιες της φυγής και της συγχώρεσης για να μιλήσει για το αδιέξοδο του ψηφιακού κόσμου και την αναζήτηση της αλήθειας με τραγούδια που ξεφεύγουν από το mainstream.   
M. HULOT
Οι Tame Impala φτιάχνουν έναν δίσκο εμπνευσμένο από τα bush doofs της Αυστραλίας

Μουσική / «Deadbeat» των Tame Impala: Μια lo-fi ωδή στα rave πάρτι από ένα σπουδαίο συγκρότημα

Είναι η πρώτη του δουλειά που δεν περιέχει ούτε μια ροκ στιγμή. Σύμφωνα με τον Chris Deville: «Οι Tame Impala έχουν μεταμορφωθεί σταδιακά από ένα από τα σπουδαιότερα ροκ συγκροτήματα της γενιάς τους σε… κάτι άλλο».
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Το Μονόγραμμα του Έρωτα και της Μουσικής

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Το Μονόγραμμα του Έρωτα και της Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τη μνήμη του Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του, παρουσιάζοντας το «Μονόγραμμα» του Γιώργου Κουρουπού, που βασίζεται στο ομότιτλο έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή, στις 24 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Λίγες λέξεις για τον Διονύση Σαββόπουλο

Οπτική Γωνία / Λίγες λέξεις για τον Διονύση Σαββόπουλο

«Ό,τι όμως και αν υπήρξε ο Διονύσης Σαββόπουλος, είχε τη δόνηση, τον λοξό τόνο, μια διάθεση μεταμόρφωσης και γιορτής. Επέστρεφε σε μια πάμφωτη αυλή, περιμένοντας τους φίλους, το νόημα της συνάθροισης».
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Lou: Πόσες ανοιχτά λεσβίες ξέρεις αυτήν τη στιγμή στην ελληνική μουσική σκηνή;

Μουσική / Lou: Πόσες ανοιχτά λεσβίες ξέρεις αυτήν τη στιγμή στην ελληνική μουσική σκηνή;

Αυτό που κάνει η Lou στην ελληνική μουσική σκηνή είναι μοναδικό και θαρραλέο: queer μουσική για κάγκουρες με εφόδιο τις μουσικές της γνώσεις και επίγνωση αυτού που εκπροσωπεί, κάνοντας το τραπ όχημα για να περάσει τα μηνύματά της.
M. HULOT
Σοπέν

Πέθανε Σαν Σήμερα / «Κύριοι, ιδού μια μεγαλοφυΐα!»: Πώς ο Σοπέν άνοιξε νέα εποχή στη μουσική για πιάνο

Σαν σήμερα, στις 17 Οκτωβρίου 1849, πεθαίνει από φυματίωση στο Παρίσι ο Πολωνός Φρεντερίκ Φρανσουά Σοπέν, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ρομαντισμού και κορυφαίος πιανίστας.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Νανά Μούσχουρη: «Τραγουδώ σαν να είμαι αρχάρια»

Οι Αθηναίοι / Νανά Μούσχουρη: «Τραγουδώ σαν να είμαι αρχάρια»

Θυμάται ακόμα τα καμιόνια με τους νεκρούς στην κατοχή. Της λείπει η καλοσύνη που είχαν οι παλιοί Αθηναίοι. Ο Μάνος Χατζιδάκις της άλλαξε τη ζωή, ενώ θυμάται ακόμα την παρέα του Φλόκα. Ο Μπομπ Ντίλαν είχε δηλώσει στο «Rolling Stone» ότι αυτή και η Ουμ Καλσούμ είναι οι αγαπημένες του τραγουδίστριες. Η Νανά Μούσχουρη αφηγείται τη ζωή της στη LiFO
ΦΩΤΗΣ ΒΑΛΛΑΤΟΣ
Αν γράψεις κακή κριτική για την Τέιλορ Σουίφτ, θα λάβεις απειλές για τη ζωή σου: Mέσα στον ψηφιακό πόλεμο που αντιμετωπίζουν οι μουσικοκριτικοί

Μουσική / Έγραψες αρνητική κριτική για την Τέιλορ Σουίφτ; Την έβαψες

Πέντε μουσικοί συντάκτες εξηγούν πώς ασκούν την κριτική τους σε μια εποχή όπου η γνώμη για μια σούπερ σταρ μπορεί να προκαλέσει διαδικτυακό εκφοβισμό, παρενόχληση ή ακόμα και αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων.
THE LIFO TEAM