«Νέα Ελλάδα (The Making-Of)»

«Νέα Ελλάδα (The Making-Of)» Facebook Twitter
0

Η μουσικοθεατρική περφόρμανς Νέα Ελλάδα (The Making-Of) αποτελεί ένα έργο εν προόδω (work-in-progress) όπου η εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» επιχειρεί να διαπραγματευθεί καλλιτεχνικά με παιγνιώδη τρόπο μερικές από τις φορτισμένες πτυχές του φαντασιακού της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, όπως αυτές κρυσταλλώνονται γύρω από τις έννοιες της παρακμής, του θανάτου, της αναγέννησης και του... rebranding του Έθνους.

Η περφόρμανς αποπειράται μια «μνημειακή», μυθοποιητική προσέγγιση σε άμεση συνάρτηση με τους δύο ιδιαίτερους χώρους όπου θα φιλοξενηθεί, το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων) και το Πρώην Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας AGORA). Βασίζεται σε θραύσματα της μουσικής του Βάγκνερ που διαλέγονται με πρωτότυπη μουσική του Χαράλαμπου Γωγιού πάνω σε αποσπάσματα από το μιούζικαλ «Ο χορός της μεσαίας τάξης» της Μαρίας Τοπάλη (εκδόσεις Οκτώ) και το λιμπρέτο «Helios Corp.» του Δημήτρη Δημόπουλου (βραβευμένου από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου με τον έπαινο «Κάρολος Κουν» Δραματουργίας Ελληνικού Έργου 2012 για την όπερα Yasou Aida!).

Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός, Ρίχαρντ Βάγκνερ

Κείμενα: Μαρία Τοπάλη, Δημήτρης Δημόπουλος

Μουσική διεύθυνση, πλήκτρα, μελόντικα: Χαράλαμπος Γωγιός

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης

Λαμβάνουν μέρος: Λυδία Ζερβάνου (υψίφωνος, βιολοντσέλο), Ιωάννα Φόρτη (μεσόφωνος, μπαγλαμάς), Χρήστος Κεχρής (τενόρος, κιθάρα)

Συμμετέχει χορός εθελοντών (κορυφαίοι: Αλέξανδρος Ευκλείδης, Λίνα Καλπαζίδου)

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι το «Fossora» το καλύτερο άλμπουμ της Bjork εδώ και πολλά χρόνια

Μουσική / «Fossora»: Το καλύτερο άλμπουμ της Björk εδώ και πολλά χρόνια

Στην πολύ δυναμική επιστροφή της παρουσιάζεται αρκετά αλλαγμένη, γειωμένη, ορφανή από μητέρα και με όλα τα παιδιά της να έχουν εγκαταλείψει την εστία του σπιτιού για να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.
M. HULOT
Οι Blackpink και η απρόσμενη εξέλιξη των γυναικείων k-pop γκρουπ  

Μουσική / Οι Blackpink και άλλα γυναικεία k-pop γκρουπ που αξίζει να τσεκάρεις

Το είδος φαίνεται να προχωράει μπροστά μετά την επιτυχία των Blackpink σε διεθνές επίπεδο αλλά και με την εμφάνιση καινούργιων γκρουπ που αγκαλιάζουν έναν πιο βατό και άμεσο για το δυτικό κοινό ήχο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ