Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής

Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής Facebook Twitter
0

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 19.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τη διακεκριμένη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει ήχους του Cole Porter και του Johann Strauss με το μουσικό παραμύθι Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington.

Λαμπερές μουσικές, ατμοσφαιρικές εικόνες, εκπλήξεις και χιούμορ πλέκονται αριστοτεχνικά σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και θα γοητεύσει όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα

Α' Μέρος:

Cole Porter: Εισαγωγή από το μιούζικαλ Kiss me Kate
Vittorio Monti: Czardas (Σολίστ: Sergiu Nastasa)
Leroy Anderson: Typewriter concerto
Leroy Anderson: Plink plank plunk
Johann Strauss II: Bauern Polka (η πόλκα των χωρικών)
Johann Strauss II: Perpetuum mobile (ένα μουσικό αστείο)


Β' Μέρος:

Herbert Chappell: Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington
Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington είναι ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι για συμφωνική ορχήστρα και αφηγητή του Βρετανού συνθέτη Herbert Chappell που ξετυλίγεται ακολουθώντας το ταξίδι του πολυαγαπημένου αρκούδου. Ένα ταξίδι που ξεκινά από το Περού, συνεχίζεται στο Λονδίνο και καταλήγει σε μια συναυλία στο μεγαλειώδες Royal Albert Hall όπου ο Paddington κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας!

Την ιστορία αφηγείται η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
 Φεστιβάλ Ελάτειας: Κι αν έβρεξε μια μέρα, ποιος σταματάει τη μουσική;

Μουσική / Φεστιβάλ Ελάτειας: Κι αν έβρεξε μια μέρα, ποιος σταματάει τη μουσική;

Παρά την ακύρωση της πρώτης βραδιάς λόγω έντονης κακοκαιρίας, το 12ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας επέστρεψε δυναμικά, με τριήμερο ζωντανών εμφανίσεων, γεμάτο ενέργεια, συγκίνηση και αυθεντικές στιγμές κάτω από τα δέντρα του Αλωνιού.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Deadly Festivals

Μουσική / 9 φορές που το πάρτι μετατράπηκε σε εφιάλτη

Πάμε σε συναυλίες και φεστιβάλ για να περάσουμε καλά - δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πράξεις βίας που έχουν σημειωθεί σε διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο αποδεικνύουν πως η ασφάλεια των συμμετεχόντων δεν μπορεί να είναι μια τεχνική υποσημείωση αλλά το θεμέλιο κάθε πολιτιστικής συγκέντρωσης.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Η ηλεκτρονική μουσική δεν είναι απολιτίκ - ή τουλάχιστον δεν ήταν

Μουσική / Η ηλεκτρονική μουσική δεν είναι απολιτίκ - ή τουλάχιστον δεν ήταν

Μέσα σε ένα παγκόσμιο σκηνικό βίας, πολέμων και γενοκτονιών, η ηλεκτρονική μουσική καλείται να ξαναβρεί τη χαμένη της τιμή, ανακτώντας τον άμεσο, ενωτικό και απελευθερωτικό της χαρακτήρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
«Έπαθα νευρολογική διαταραχή, είχα αυτοκτονικές σκέψεις» - Κι εκεί γεννήθηκε ο Ivy Robins

Μουσική / Πέτρος Βεντουρής: «Έγραψα τραγούδια για να μην πεθάνω»

Όταν ο Πέτρος Βεντουρής βυθίστηκε στη σιωπή της κατάθλιψης λόγω μιας νευρολογικής ασθένειας, γεννήθηκε ένας άλλος εαυτός, ο Ivy Robins. Περνώντας μέσα από το σκοτάδι, την απώλεια και την ψυχοθεραπεία, βρήκε στη μουσική τον τρόπο να ξανασταθεί στα πόδια του.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Φεστιβάλ Ελάτειας: Εκεί που η μουσική στήνει φωλιά κάτω απ’ τα πλατάνια εδώ και 12 χρόνια

Φεστιβαλ Ελάτειας / «Δεν ήταν φεστιβάλ, δεν υπήρχε σκηνή, ούτε πρόγραμμα»

Ξεκίνησε ως ένα πάρτι στο δάσος. Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, το Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας, της αυθεντικότητας και της μουσικής που ενώνει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ