Η χειμερινή σεζόν ξεκινά δυναμικά. Παλιοί και νέοι χώροι θα φιλοξενήσουν events που θα ικανοποιήσουν και τους πιο διψασμένους τζαζόφιλους. Αρχής γενομένης από το ΠΑΛΛΑΣ, όπου οι διοργανωτές έχουν καταφέρει να κλείσουν ένα εντυπωσιακό line-up με τίτλο Jazz Masters, που περιλαμβάνει 5 από τους top τενορίστες παγκοσμίως. Ο Phil Woods και το κουιντέτο του θα εγκαινιάσουν τη σειρά των συναυλιών στις 26/10. Συνεχίζει ένα all star sextet του οποίου ηγούνται ο Bobby Watson και oChico Freemanστις 30/10. Ο Joshua Redmanαπό τη γενιά των Young Lionsθα εμφανιστεί στις 2/11. Συνεχίζει οCharles Lloyd με το τρίο του, ένας ακούραστος ερμηνευτής του Post Coltraneήχου στις 27/11. Κλείνουμε με τον Yusef Lateef, έναν bebop master που τις δεκαετίες του '60 και του '70 δεν φοβήθηκε να εξερευνήσει τα μονοπάτια της free jazz (29/11).

Εκεί που η jazz συναντά την... αιωνιότητα, στο Half Note Jazz Club-που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του- μια από τις νέες φωνές, η Claudia Acuñaκαι το τρίο της (19/10-25/10), περνά μέσα από τη soul, την bossa nova και το swing και αγκαλιάζει δημιουργικά όλο το vocal jazz ρεπερτόριο. Λίγο αργότερα (1/11-15/11) ένας master drummer αλλά και cult persona της jazz, ο Rashied Ali, οδηγεί το κουιντέτο του μέσα από το free jazz drumming, μια τεχνική που ο ίδιος ανακάλυψε και τον έκανε διάσημο, απελευθερώνοντας τον drummer από το ρόλο του ανθρώπινου μετρονόμου.

Στο Jazz Upstairs του BarGuruBarστις 14/11, η Jazz Upstairs Orchestra υπό τη διεύθυνση του Τάκη Πατερέλη παρουσιάζει το πρώτο της cd με τίτλο Who controls the jazz. Πρόκειται για μια εννιαμελή μπάντα που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο για το δέσιμό της όσο και για την ενορχηστρωτική δουλειά της. Highlight η εμφάνιση του Lee Konitzστις 6-8/12, ενός σαξοφωνίστα που με το δαιδαλώδες παίξιμό του σφράγισε έναν από τους σημαντικότερους δίσκους της jazz δισκογραφίας, το Birth of the coolτου Miles Davies (1950). Τέλος, ο διάδοχος του Oscar Peterson στο πιάνο (ο ίδιος του έδωσε το... δαχτυλίδι) Benny Green και το τρίο του θα μας βάλουν στο mood του «It don't mean a thing if it ain't got that swing» (από 11 ως 15/11).

Το Αθηνά Liveστις 9-10/11 παρουσιάζει τον Mike Stern σε fusion jazz δρόμους. Τέλος, τοΠαράφωνο της οδού Ασκληπιού φιλοξενεί εναλλασσόμενα σχήματα της ελληνικής jazz σκηνής. New entry το musiccafé Trovaστο Μοναστηράκι!