Η Λιάνα Μαστάθη και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου

Η Λιάνα Μαστάθη και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Κάθε Σαββατοκύριακο ένας παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96.6 επιλέγει για το LIFO.gr τραγούδια που συνθέτουν ένα ξεχωριστό soundtrack.

Αυτή την εβδομάδα, την επιλογή κάνει η Λιάνα Μαστάθη (την ακούτε στη συχνότητα του Pepper, καθημερινά 14:00-16:00):

Eminem

Lose Yourself, Oscars 2020

Η εμφάνιση του Eminem στα Όσκαρ ήταν η μεγάλη έκπληξη και ένα καλά κρυμμένο μυστικό, με τις περισσότερες πρόβες να γίνονται εκτός Dolby Theatre, έτσι ώστε να μην αντιληφθεί κανείς τη συμμετοχή του στην τελετή. To 2003, που είχε κερδίσει το αγαλματίδιο, δεν πήγε καν στην απονομή γιατί πίστευε ότι δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει.

Φέτος όχι μόνο πήγε αλλά ξεσήκωσε το, συνήθως δυσκοίλιο, κοινό των Όσκαρ. Ένας ώριμος Eminem, που φαίνεται να έχει συμφιλιωθεί με το παρελθόν του, έδωσε μια νέα δυναμική στο τραγούδι, ερμηνεύοντας τους στίχους χωρίς να χρειάζεται πλέον να κλάψει στον ώμο του κοινού.

 

 

Jack Peñate

Murder

Με ένα διάλειμμα δέκα χρόνων ο Jack Peñate επιστρέφει στη δισκογραφία με νέο άλμπουμ και νέο σινκγλ. To After Υou είναι το τρίτο άλμπουμ της καριέρας του και είναι πράγματι μεγάλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο.

Στα δέκα αυτά χρόνια ο Jack Peñate, «ταξίδεψε, έμαθε και ξαναανακάλυψε τον εαυτό του». Ό,τι και να έκανε, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Σε έναν ιδανικό κόσμο το Murder θα μπορούσε να ήταν το νέο σινγκλ του Moby.

 

 

Kid Moxie

Big In Japan

Μπορεί το Big In Japan για τους Αμερικάνους να είναι ένα new wave hit (;) των '80s, εδώ στην Ελλάδα όμως είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια μιας cult δεκαετίας. Η Kid Moxie ομολογεί ότι έπρεπε να ξεχάσει την πρώτη εκτέλεση για να το ξαναδημιουργήσει. Και το διασκευάζει πραγματικά ονειρικά, δίνοντας έτσι ώθηση στο προσδόκιμο ζωής του.

«Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό» είναι ο τίτλος της ταινίας, το soundtrack της οποίας υπογράφει η Kid Moxie και συμπεριλαμβάνει το εν λόγω track.

 

 

Αmalia & Τhe Αrchitects

Μurder & Create

Μόλις 22 ετών, η Αμαλία κυκλοφορεί το πρώτο της τραγούδι με τους Architects και ήδη βάζουν υποψηφιότητα για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ. Τραγουδά με τη φρεσκάδα της νεότητας της αλλά και μία ωριμότητα που σε παρασύρει στον δικό της υπέροχο μουσικό κόσμο.

Δεν ξέρω αν αυτό απορρέει από το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική ή αν η μουσική ήταν ήδη μέρος του DNA της, το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για μία καριέρα πολλά υποσχόμενη.

Στα συν το πολύ ιδιαίτερο βιντεοκλίπ που συνοδεύει το Murder & Create. Ακούστε το και θα δείτε αμέσως τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά σε μια νέα, παθιασμένη φωνή.

 

 

Domenico Modugno

Dio, Come Ti Amo (M@kossa Edit)

Ο Domenico Modugno και η Gigliola Cinquetti ερμήνευσαν το Dio Come Ti Amo στο φεστιβάλ του San Remo Festival το 1966 και με το ίδιο τραγούδι διαγωνίστηκε ο Domenico μόνος του στη Eurovision, εκπροσωπώντας την Ιταλία την ίδια χρονιά.

Αυτό τον διαγωνισμό οι Ιταλοί θα τον θυμούνται για πάντα. Ήταν η μοναδική φορά που η Ιταλία δεν πήρε ούτε μία ψήφο στη Eurovision. Ένα ρεκόρ που κρατά ακόμα.


Παραδόξως το τραγούδι γνώρισε μια σχετική επιτυχία, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και εκτός αυτής. Elvis Costello και Shirley Bassey είναι δύο από τους καλλιτέχνες που το έχουν διασκευάσει. Εδώ σε νέο ρεμίξ από τον Makossa.

 

 

Gregory Porter

Revival

Ο Gregory Porter επιστρέφει με ένα σινγκλ υπερπαραγωγή. Ο ίδιος λέει ότι ήθελε το τραγούδι να είναι gospel, στους ήχους που άκουγε μικρός στην εκκλησία, για αυτό στο Revival συμμετέχει 10μελής χορωδία και η Συμφωνική Ορχήστρα Εγχόρδων του Λονδίνου. «Δεν χρειάζεται να είσαι θρήσκος για να καταλάβεις τη σημασία της αναβίωσης, της ανανέωσης, είναι η πορεία της ζωής».

Ο Gregory Porter είναι ο λόγος που αισιοδοξούμε για το μέλλον της jazz. Ή μάλλον, καλύτερα, o Porter είναι το μέλλον της jazz. Στις 17 Απριλίου κυκλοφορεί το άλμπουμ του με τίτλο All Rise.

 

 

Wyclef Jean, Refugee All Stars

Guantanamera

Και για να μην ξεχνιόμαστε, εν όψει καρναβαλιού, αν όχι η ωραιότερη, σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα απόδοση του πιο γνωστού κουβανέζικου τραγουδιού.

Το ξαναθυμηθήκαμε στον τελευταίο κύκλο του Casa de Papel, εδώ όμως τα φωνητικά της Celia Cruz, μαζί με τη Lauryn Hill και τον Wyclef Jean δίνουν μια φρέσκια πνοή, έστω κι αν αυτή η ηχογράφηση μας έρχεται από το μακρινό 1997 και το ντεμπούτο άλμπουμ του Wyclef Jean, The Carnival.

 

https://www.pepper966.gr/

https://www.facebook.com/RadioPepper/

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Παυλίδης: «Δεν ξέρω αν τελικά θα σώσει τον κόσμο η ομορφιά, θέλω όμως να την εμπιστευτώ»

Μουσική / Παύλος Παυλίδης: «Δεν ξέρω αν τελικά θα σώσει τον κόσμο η ομορφιά, θέλω όμως να την εμπιστευτώ»

Με αφορμή την εμφάνισή του στο φετινό Release Athens, ο δημοφιλής τραγουδοποιός μιλά στη LiFΟ για το νέο του άλμπουμ «Μπρανκαλεόνε», για την ποίηση, την τραπ και τον ΛΕΞ, τις ευκαιρίες που δίνει στους ανθρώπους, καθώς και για την ωμή, απρόκλητη βία που τον οδήγησε να γράψει το τραγούδι «Ένα αλλιώτικο παιδάκι» για τον Ζακ Κωστόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Θέατρο / 13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Τέχνη με φαντασία, αστείρευτη δημιουργία, πρωτοποριακές προσεγγίσεις: ένα επετειακό, εορταστικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσα από 83 επιλογές από το θέατρο, τη μουσική και τον χορό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Απλώνοντας ρούχα με τη Δανάη στο κέντρο του κόσμου

Μουσική / Απλώνοντας ρούχα με τη Δανάη στο κέντρο του κόσμου

Η Δανάη Δέδε γιορτάζει τα 20 της στην Αθήνα με μια κιθάρα στο χέρι και πολλά λουλούδια γύρω της. Της αρέσει η θάλασσα της πόλης, αλλά προτιμά αυτήν της Ρόδου, όπου και μεγάλωσε. Το κομμάτι της «Αύριο» την έκανε γνωστή, αλλά σίγουρα δεν την τρομάζει ‒ μάλλον την ενθουσιάζει. Η μαμά της πιστεύει πως θα ήταν πολύ καλή ως ψυχολόγος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Όταν ο Τσαϊκόφσκι περιέγραφε τη μοίρα του με μια Συμφωνία

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Όταν ο Τσαϊκόφσκι περιέγραφε τη μοίρα του με μια Συμφωνία

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, ο αρχιμουσικός Διονύσης Γραμμένος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών φέρνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το δράμα της Πέμπτης Συμφωνίας του Τσαϊκόφσκι, ενός έργου που περιγράφει την ένταση ανάμεσα στις προσταγές της μοίρας και την προσωπική ελευθερία τού συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
AEON: Η «ντίβα από την Κρήτη» που παντρεύει τη ραπ με τη λύρα

Μουσική / AEON: Η «ντίβα από την Κρήτη» που παντρεύει τη ραπ με τη λύρα

Ξεκίνησε από την παραδοσιακή μουσική, όμως, η ανάγκη της για κοινωνικοποίηση την οδήγησε στη ραπ. Με αφορμή το τελευταίο της άλμπουμ, «Χαϊμαλίνα», η 25χρονη AEON μιλά για τον σεξισμό που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα και για το πώς συνδύασε την κρητική μπουκόλυρα με ραπ ρυθμούς.
M. HULOT
56’ με τον Degear0001

Μουσική / Το νέο διαστημικό άλμπουμ του Degear0001 έχει ήχους από παιδικά παιχνίδια

Ο νεαρός μουσικός, που πειραματίζεται με παιδικά πλήκτρα και «χακαρισμένα» αντικείμενα, μόλις κυκλοφόρησε ένα spacey άλμπουμ με weird pop, που σίγουρα θα ήθελες να χορέψεις σε ένα παραληρηματικό πάρτι με χαμόγελα και φλούο χρώματα.
M. HULOT
Νέγρος του Μοριά: «Mιλάω για τη σκοτεινή πλευρά της Ελλάδας»

Μουσική / Νέγρος του Μοριά: «Mιλάω για τη σκοτεινή πλευρά της Ελλάδας»

Ο ταλαντούχος μουσικός κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα ραπ άλμπουμ της χρονιάς, στο οποίο εξερευνά την εμπειρία του να είσαι μαύρος στην Ελλάδα του 2025 και το οποίο αποθέωσε η Guardian. Μιλά αποκλειστικά στη LiFO, λίγο πριν τη συναυλία του στις 31 Μαΐου στο Universe Multivenue Open Air.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Μουσική / Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Η Aγγελίνα είναι μια τραγουδοποιός 22 ετών που μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός και συγγραφέας, αλλά ο δρόμος την πήγε στη μουσική κι έτσι έβγαλε το πρώτο της τραγούδι το 2023, που λέγεται «Sta Riha». Αγοράζει ακόμη μπουρμπουλήθρες από τα περίπτερα και της αρέσει να οδηγάει το σαράβαλό της. Κοιμάται καλά τα βράδια, αν δεν σκέφτεται πολύ. Όταν ανεβαίνει στην σκηνή, λέει μέσα της πως το άγχος της είναι ενθουσιασμός.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ
«Ο Χελμός δεν είναι απλά ένα μουσικό φεστιβάλ και αυτό θα το βλέπετε κάθε χρόνο»

Μουσική / «Θα τρέχει ο κόσμος στο βουνό και στο κρύο για φεστιβάλ;» Κι όμως, έτρεξε

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Helmos Mountain Festival, Αλέξης Άγριος, εξηγεί πώς γεννήθηκε η ιδέα για το φεστιβάλ, τι συνέβαλε στην επιτυχία του, ποια φιλόδοξα projects ετοιμάζονται για φέτος και πώς, πέρα από μουσικό γεγονός, έδωσε ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Καλά, πάλι για τη ραπ θα λέμε;

Guest Editors / «Γιατί απαιτούμε από τη ραπ να είναι κάτι άλλο από αυτό που όντως είναι;»

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού που ήρθε σε επαφή με τη ραπ τα τελευταία χρόνια ξαφνικά ανακάλυψε, ομολογουμένως με άσχημο τρόπο, τι ήταν αυτό που προηγουμένως εκθείαζε ως ποίηση του περιθωρίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ