ADVERTORIAL

Η διαφορετικότητα, η αυθεντικότητα και η μοναδική ταυτότητα είναι αυτά που κάνουν έναν ραδιοφωνικό σταθμό να ξεχωρίζει, όχι μόνο μέσα από τη μουσική αλλά και από τους ανθρώπους του. Στην περίπτωση του Join όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στη δημιουργία ενός online radio που έχει καταφέρει να ταξιδεύει τους ακροατές του στον κόσμο της μουσικής κάθε μέρα και με διαφορετικό τρόπο.


Η δημιουργός του, Αφροδίτη Σημίτη, μετά από μια μακροχρόνια και επιτυχημένη καριέρα στο ραδιόφωνο και στον χώρο των media, μας μίλησε για την ομάδα του Join, το δέσιμο των μελών της, την πορεία του σταθμού αλλά και τη στιγμή που συνάντησαν τη WATT+VOLT και τους έβαλε στην πρίζα.

 

Η Αφροδίτη Σημίτη μιλά για το Join Radio και τη σημασία της διαφορετικότητας

 

—Πώς ξεκίνησε το Join Radio;
Όπως φαντάζομαι ότι ξεκινούν όλα τα προσωπικά πρότζεκτ. Σου μπαίνει η ιδέα στο μυαλό, ωριμάζουν οι συνθήκες και έρχεται η μαγική στιγμή που βλέπεις να παίρνει σιγά σιγά μορφή. Στην περίπτωση του Join, αυτό το πρώτο στάδιο ήταν και το πιο εύκολο τελικά, σε σχέση με όσα ακολούθησαν. Ήταν πολύ δύσκολη η διαδρομή ως εδώ, αλλά ήταν άκρως διδακτική και πολύτιμη, από κάθε άποψη. Και ναι, τώρα, 7 χρόνια μετά, και αφού πλέον χωθήκαμε στην ασφαλή αγκαλιά της WATT+VOLT, μπορώ να πω ότι χαίρομαι αφάνταστα που δεν τα παράτησα, παρά τις δυσκολίες, κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην υπέροχη ομάδα-οικογένεια που δημιουργήθηκε στον Join, και σε αυτήν ανήκουν φυσικά και οι ακροατές, οι οποίοι μας στήριξαν με κάθε τρόπο.

 

—Τι να περιμένει κάποιος πως θα ακούσει όταν συντονιστεί στο Join Radio; Πώς θα χαρακτηρίζατε τη φιλοσοφία του σταθμού;
Η ελευθερία είναι σίγουρα αυτό που θα νιώσει ο ακροατής από την πρώτη στιγμή. Η μουσική του είναι handpicked και όχι εγκλωβισμένη σε playlist. Ο ήχος του είναι κυρίως ηλεκτρονικός και alternative, πάντα ενημερωμένος για ό,τι νέο κυκλοφορεί αλλά και πάντα απρόβλεπτος. Σε ακολουθεί όλες τις ώρες, φτιάχνοντας την ανάλογη ατμόσφαιρα. Κυρίως, όμως, ο σταθμός είναι οι άνθρωποί του, εκείνοι που τραγουδούν αυθόρμητα, βγάζουν φωτογραφίες, ταξιδεύουν, αυτοσαρκάζονται, βλέπουν σινεμά, θέατρο, πηγαίνουν σε συναυλίες (ενίοτε και στο γήπεδα), είναι ανοιχτόμυαλοι, προβληματίζονται για απλά και μεγάλα πράγματα, χορεύουν, δεν βάζουν ταμπέλες πουθενά, κλαίνε και γελούν. Ο καθένας πάντα με το χαρακτηριστικό του στυλ. Αυτό θέλουμε να περνάμε κιόλας και ως ομάδα προς τα έξω, το δικαίωμα να κάνεις κάτι με τον δικό σου τρόπο. Έτσι ακριβώς θα σεβαστούμε και θα υπερασπιστούμε τη μοναδικότητα, την ελευθερία έκφρασης και τη διαφορετικότητα κάθε ατόμου που συναναστρεφόμαστε και επιλέγει να μας ακούσει. Αυτονόητα θέματα που, όμως, δυστυχώς, χρειάζεται να τα επισημαίνουμε συχνά γιατί η κοινή λογική είναι πολυτέλεια.

 

Η Αφροδίτη Σημίτη μιλά για το Join Radio και τη σημασία της διαφορετικότητας

 

—Πώς αντιμετωπίσατε την πρόσφατη κρίση; Ποια ήταν η αντίδραση των ακροατών σας;

Η εμπειρία της πανδημίας ήταν κάτι νέο για όλους. Μας δυσκόλεψε, αλλά αντιμετωπίσαμε αυτή την άσχημη φάση, αφήνοντας ανοιχτά τα μικρόφωνα και τα «παράθυρά» μας. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μείναμε σπίτι, κάναμε καθημερινά live εκπομπές (στο τεχνικό κομμάτι μας βοήθησε πολύ η WΑΤΤ+VOLT), ανανεώναμε συνέχεια το site και τα social media μας, παραμείναμε δημιουργικοί και δεν διακόψαμε καμία επικοινωνία, είτε μεταξύ μας, είτε με τους ακροατές. Καταφέραμε να μοιραστούμε ιδέες, σκέψεις, ανησυχίες, ό,τι συνέβαινε στην καθημερινότητά μας, και να ξορκίσουμε κάθε κακό με τη μουσική. Αυτή την παράξενη χρονική περίοδο το κοινό μας μεγάλωσε, μας άκουγαν όλο και περισσότεροι ακροατές απ' όλο τον κόσμο και μάλιστα όλη την ημέρα! Το μεγάλο θετικό αυτής της ιστορίας είναι ότι πολλοί, ακούγοντας τον Join, έμαθαν αυτή την online ραδιοφωνική πραγματικότητα, η οποία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό, δεν είναι όσο διαδεδομένη όσο θα έπρεπε.

 

Επίσης, μας δόθηκε και η ευκαιρία να στηρίξουμε το αγαπημένο ελληνικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία» μέσω της καμπάνιας της WΑΤΤ+VOLT για με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ενίσχυση των αστέγων, που ήταν πιο ευάλωτοι εν μέσω πανδημίας. Είναι μεγάλη η χαρά να συμβάλλεις σε κάτι τόσο σημαντικό και να βοηθάς όλους αυτούς τους γενναίους ανθρώπους να επιστρέψουν στα γνωστά σημεία της πόλης υγιείς κι αισιόδοξοι.

 

Η Αφροδίτη Σημίτη μιλά για το Join Radio και τη σημασία της διαφορετικότητας

 

—Τι άλλαξε μετά τη συνάντηση με τη WΑΤΤ+VOLT; Πώς εξελίχθηκε η πορεία του σταθμού;
Ο Τάσος Παπαναγιώτου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WΑΤΤ+VOLT, είναι ο άνθρωπος που πίστεψε σ' εμάς, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, και μας έβαλε στην πρίζα. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, έχουμε την ίδια ανάγκη να παραμείνουμε αυθεντικοί και να δίνουμε ζωή σε όλες τις ιδέες μας. Παρότι αρχικά σε αρκετούς φάνηκε απρόβλεπτη η σύνδεσή μας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, το περιβάλλον της μας ταίριαξε απόλυτα και οι συνεργάτες της μας έδωσαν την αίσθηση ότι ήμασταν σύμμαχοι από πάντα. Η υποστήριξή τους σε όλους τους τομείς και ο ενθουσιασμός τους για οτιδήποτε καινούργιο και πιο τολμηρό μάς βοηθάει τρομερά να εξελισσόμαστε.

 

—Υπάρχουν κάποιες στιγμές που να έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη σας και να σας κάνουν ακόμη να γελάτε;
Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά αλήθεια, ισχύει! Είναι τόσες πολλές αυτές οι αστείες στιγμές που θα χρειαστούν πάρα πολλές σεζόν να τις περιγράψουν και σίγουρα η σεναριογράφος μας θα ήταν η Phoebe-Waller Bridge. Όποιος μας ακούει συχνά, καταλαβαίνει πως δεν βάζουμε φίλτρο σε τίποτα.

 

Info:

joinradio.gr

Facebook

Instagram