Η ζωντανή εμφάνιση των Paranormal Patrol πριν από μερικούς μήνες στο Vinyl Microstore ήταν από αυτές που σε αναγκάζουν να ασχοληθείς μαζί τους: συναρπαστική, με ντραμς στη διαπασών, θορυβώδεις ηλεκτρικούς ήχους και μια απίστευτη αρμονία να βγαίνει μέσα από τον χαοτικό ήχο τους. «Ο θόρυβος δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εκεί για συγκεκριμένες χρήσεις», λέει ο Κωστής, το ήμισυ του ντουέτου. «Είναι ένα εργαλείο. Από τη μια πλευρά το πλήθος των συχνοτήτων στον θόρυβο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, σαν να δοκιμάζεις πολλά κλειδιά ταυτόχρονα στην ίδια πόρτα. Από την άλλη στα κατάλληλα χέρια γίνεται ιδιαίτερα εκφραστικός. Είναι ταυτόχρονα μυστικιστικός και τεχνοκράτης». Ο Κωστής, που σπουδάζειΕφαρμοσμένη Μοριακή Φασματοσκοπία στο πανεπιστήμιο Κρήτης, αποκαλεί το σχήμα «μια ομάδα εξερεύνησης του Απολύτου». «Είναι μια περίπολος περιφρούρησης των μεταφυσικών ορίων» λέει. «Υπάρχει σταθερός πυρήνας, περισσότερο για θέματα συντονισμού, αλλά τα ενεργά μέλη αλλάζουν. Βάσει των απαιτήσεων της κάθε υπόθεσης που αναλαμβάνουμε, καλούμε τα μέλη μας σε δράση ανάλογα με τις εκάστοτε ικανότητες και ιδιότητές τους».

«Η μουσική δεν είναι η κύρια ασχολία μου» προσθέτει. «Ανήκει σε ένα ευρύτερο σύνολο θεμάτων τα οποία με συναρπάζουν, όπως η συμπαντική αρμονία και η μαθηματική λογική. Ακούγεται παράταιρο; Είναι απλά μέρος της δουλειάς. Ο κ. Sitoi Pink είναι ο ειδικός στον τομέα της μουσικής και σε όλες τις μορφές αρμονίας και δυσαρμονίας. Εγώ εξειδικεύομαι στα κβαντικά παράδοξα και στη μεταφυσική».

«Πώς ξεκίνησα ν' ασχολούμαι με τη μουσική; Ουσιαστικά δεν υπήρχε θέμα επιλογής. Έπειτα από τόσο καιρό στη δουλειά συνειδητοποιείς ότι ο Λόγος και κατ' επέκταση η Μουσική είναι το μόνο εργαλείο του ερευνητή που εργάζεται σε αυτό τον τομέα της πραγματικότητας. Είναι ισχυρό αντικλείδι του ανθρώπινου είδους για την πόρτα των μυστηρίων που δεν περιορίζονται σε αυτή γωνία του σύμπαντος. Εν αρχή ην ο Λόγος, οτιδήποτε άλλο είναι για ερασιτέχνες».

Πώς είναι να ζεις σε μια επαρχιακή πόλη; Έχει σημασία ο τόπος που ζεις το 2008 όταν όλες οι πληροφορίες έρχονται μέσα απ' το internet;

Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, το internet είναι η πρώτη πραγματική αναρχία στην ιστορία του είδους μας, αλλά σε καμία των περιπτώσεων οι πληροφορίες δεν έρχονται μόνο από εκεί. Αυτό θα ήταν παράλογο. Η επικοινωνία έχει υπερβολικά πολλές οδούς, σίγουρα περισσότερες απ' ό,τι ξέρει να χειρίζεται ο άνθρωπος της Δύσης. Υπάρχουν καταστάσεις πέρα από το νου που κάνουν την καθημερινότητά μας να μοιάζει αστεία. Αν μπορούσαμε να τις δούμε αντί απλά να κοιτάμε, η μικρή επαρχία της Γης ίσως να έμπαινε σε ισορροπία. Ο Κόσμος είναι υπέροχα αχανής αλλά και συγκινητικά μικρός.

Τι θα παρουσιάσετε στο ArtAthina;

Ο κ. Sitoi Pink, όπως προείπα, είναι ο ειδικός στον τομέα της μουσικής και της αρμονίας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συνεργάζεται με το γραφείο μας και προσωπικά ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει κομμάτι του σκληρού πυρήνα. Το set που θα σας παρουσιάσουμε ξεκινάει με μια επίκληση στη συγκέντρωση, απαραίτητη πρακτική για να βρούμε τα σημεία δύναμης του χώρου. Το κεντρικό κομμάτι απαρτίζεται από έναν διαξιφισμό μεταξύ φυσικής και μεταφυσικής, ουσιαστικά μια εξιστόρηση από σκοτεινές ουπανισάντ. Κλείνουμε με έναν εξορκισμό του χώρου, ένα πραγματικά ψυχοφθόρο έργο, ως φόρο τιμής για την πρόσκληση στο φεστιβάλ.

Πες μου κάτι που σου αρέσει στην Αθήνα.

Η θαλπωρή της οικογένειας. Πραγματικά, πέραν αυτής της χωρικής κουκίδας, όλo το υπόλοιπο χάος είναι απλά η αυλή του σπιτιού μου.