Ο συγγραφέας και επιμελητής του πολυαναμενόμενου βιβλίου-λευκώματος για τον Prince, Dan Piepenbring, γνωρίστηκε μεγάλος σχετικά με το έργο του μεγάλου συνθέτη και ερμηνευτή αλλά όταν αυτό συνέβη, υπήρξε έρωτας κεραυνοβόλος. «Είχα αυτή την αίσθηση ότι άκουγα κάποιον που συγκεντρώνει τα πιο συναρπαστικά στοιχεία της σύγχρονης μουσικής σε έναν μοναδικό και εντελώς αυθεντικό συνδυασμό», λέει ο συγγραφέας στον Guardian με αφορμή την έκδοση του βιβλίου.

 

The Beautiful One: Βουτιά στα άδυτα του προσωπικού αρχείου του Prince
"Το ήξερες οτι το πολύ σεξ κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν;": Από τα καρτούν που ζωφράφιζε ο Prince στο γυμνάσιο

 

«Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι ο Prince ήταν ένας μάστορας της αφήγησης και θα ήταν ύψιστη τιμή για μένα να βοηθήσω στην καταγραφή της πορείας του», λέει ο Piepenbring που εργαζόταν ως συντάκτης στην έγκριτη λογοτεχνική επιθεώρηση Paris Review το 2016 όταν πληροφορήθηκε από τον ατζέντη του ότι ο Prince αναζητούσε κάποιον να δουλέψουν μαζί πάνω στα απομνημονεύματά του που είχε ήδη ξεκινήσει να γράφει.

 

The Beautiful One: Βουτιά στα άδυτα του προσωπικού αρχείου του Prince
Αυτοπορτρέτο, Λος Άντζελες, 1978.

 

Τρεις μήνες όμως μετά από την έναρξη της συνεργασίας τους, στις 21 Απριλίου της ίδιας χρονιάς, ανακοινώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος του καλλιτέχνη από υπερβολική δόση Fentanyl. Η τελευταία φορά που είχαν μιλήσει οι δυο τους ήταν τέσσερις μέρες πριν που τον είχε πάρει τηλέφωνο ο Prince και του μιλούσε για την επίδραση των γονιών του στη ζωή του, καταλήγοντας: «Ήθελα απλά να σε πάρω και να σου πω αυτό που τριγυρνούσε στο μυαλό μου. Τώρα είμαι μια χαρά».

 

The Beautiful One: Βουτιά στα άδυτα του προσωπικού αρχείου του Prince
Δεκαενιά χρονών, κατά την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ του "For You", Ιούλιος 1977

 

Ο θάνατός του φάνηκε να σημαίνει και το τέλος του βιβλίου που ήδη είχε τον τίτλο The Beautiful Ones (από το ομώνυμο τραγούδι στο Purple Rain). «Για καιρό αφότου πέθανε, ήμουν σε κακό χάλι», θυμάται ο Piepenbring. «Ήμουν διαρκώς νευρικός και σε κατάθλιψη. Δεν είναι ότι είχα προλάβει να γνωρίσω τον άνθρωπο τόσο καλά αλλά βρισκόμουν σε σύγχυση και ένιωθα θυμό απέναντι στον εαυτό μου. Και κάποιες φορές ακόμα και απέναντι σ' εκείνον».

 

The Beautiful One: Βουτιά στα άδυτα του προσωπικού αρχείου του Prince
Στα τέλη του Λυκείου με λευκή Stratocaster κθάρα σαν αυτή που είχε ο Jimi Hendrix

 

Τελικά, το βιβλίο βρήκε το δρόμο προς την ολοκλήρωσή του όταν του δόθηκε επιτέλους πρόσβαση στο περιβόητο αρχείο του Prince στο Paisley Park – αρχείο που στο μυαλό των φανατικών του καλλιτέχνη μοιάζει με το μαυσωλείο του Τουταγχαμών. «Έπαθα σοκ από το μέγεθος και το εύρος του», λέει ο συγγραφέας. «Για κάποιον που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας ζωής του δηλώνοντας ότι δεν του αρέσει να ασχολείται με το παρελθόν, ήταν απίστευτο να διαπιστώνεις ότι είχε κρατήσει τα πάντα».

 

The Beautiful One: Βουτιά στα άδυτα του προσωπικού αρχείου του Prince
Από τις λήψεις για το εξώφυλλο του άλμπουμ "Parade" (1986) Min

 

Μεταξύ άλλων, η έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, καρτούν που ζωγράφιζε μικρός ο Prince, λεπτομέρειες από το πρώτο του φιλί, αναμνήσεις από ακατάλληλες ταινίες στο τοπικό drive-in αλλά και κάποια αρνητικά σχόλια για νεότερους ποπ σταρ: «Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας ταϊζουν με το ζόρι Kate Perry και Ed Sheeran; Δεν τους γουστάρουμε όσες φορές κι αν τους παίζουν στο ραδιόφωνο».

 

The Beautiful One: Βουτιά στα άδυτα του προσωπικού αρχείου του Prince
Εντίνα, Μινεσότα, 1978: Το πρώτο του σπίτι (και αυτοσχέδιο στούντιο ηχογραφήσεων) με την προκαταβολήγ που είχε πάρει από την εταιρεία Warner για το ντεμπούτο του.

 

«Ακόμα έχω αραιά και που όνειρα στα οποία ο Prince είναι ζωντανός και η είδηση του θανάτου του ήταν μια παρεξήγηση» λέει ο δημιουργός της έκδοσης "The Beautiful Ones". «Ακόμα διστάζω να διαχειριστώ όλες τις αναμνήσεις. Είναι σα να κοιτάς κάτι σε μια βιτρίνα. Όσο πιο κοντά πλησιάζεις, τόσο πιο πολύ θολώνει από την αναπνοή και τις δαχτυλιές πάνω στο τζάμι».

 

 

Με στοιχεία από τον Guardian.