Άρης Δημητριάδης, Βella Italia

Άρης Δημητριάδης, Βella Italia Facebook Twitter
0

Ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι στη μαγευτική εποχή της Belle Époque και του μπελκάντο προτείνει στο κοινό η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, που εμφανίζεται στις 9 Σεπτεμβρίου στον Κήπο (ώρα 8:30 μ.μ.). Η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και ιδρυτή της Άρη Δημητριάδη, θα παρουσιάσει σερενάτες, ουβερτούρες, καντσονέτες, χαμπανέρες, μαρς, βαλς, πόλκες, μαζούρκες, τάνγκο και μπολερό των Καλάτσε, Σιλβέστρι, Ματσόκκι, Γκαλάντι, Ρίκο, Τόστι και άλλων συνθετών. Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης η νεαρή σοπράνο Ναταλία Κάντζια και ο τενόρος και σολίστ της ΕΛΣ Γιάννης Χριστόπουλος, που θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της φωνητικής ιταλικής εργογραφίας.

Στο διάλειμμα αυτής της ελληνοϊταλικής μουσικής βραδιάς, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει το νέο βιβλίο του ελληνοϊταλού συγγραφέα Constantino Salis [Κονσταντίνο Σάλις], ο οποίος έχει βραβευτεί από την ιταλική κυβέρνηση. Το μυθιστόρημα έχει τίτλο «Διπλές ζωές» και έχει ήδη μεταφερθεί στον ιταλικό κινηματογράφο. Η παρουσίαση θα είναι πεντάλεπτης διάρκειας και θα γίνει από την ηθοποιό Ελένη Τσαβαλιά.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, η οποία έχει δώσει συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, είναι ευρύτατο. Εκτείνεται από την Αναγέννηση έως τον 21ο αιώνα και περιλαμβάνει έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών. Πρωταρχικός σκοπός της ΑΤΤΙΚΑ είναι να διαδώσει το μαντολίνο και τα νυκτά έγχορδα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να συμβάλει στην αναβίωση των οργάνων της οικογένειας του μαντολίνου. Η ΑΤΤΙΚΑ αποτελείται από μαντολίνα, μαντόλες, μαντολοντσέλο, κιθάρες, κοντραμπάσο και πιάνο ή τσέμπαλο.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT
Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Μουσική / Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Το ακριτικό διαβαλκανικό φεστιβάλ του Christopher King και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεσήκωσε για άλλη μια χρονιά άτομα κάθε ηλικίας και καταγωγής με παραδοσιακή μουσική απρόσμενη και συναρπαστική.
M. HULOT
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ματούλα Κουστένη διερευνά τη σχέση του ποιητή με τον συνθέτη, την αφετηρία της δημιουργίας του μεγάλου έργου «Άξιον Εστί» και την πορεία του μέχρι την πρώτη ηχογράφηση.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Βιβλίο / Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα χρόνια, το γκρουπ έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του θρυλικού κλαμπ CBGB στη Νέα Υόρκη, κι ένα νέο βιβλίο ακολουθεί την πορεία τους από τις πρώτες τους ημέρες μέχρι το είδος εκείνο της επιτυχίας που συνήθως έρχεται με τα δικά της προβλήματα
THE LIFO TEAM
Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Μουσική / Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Η artistic και managing director της High Priority Promotions, η μόνη γυναίκα με αυτήν τη θέση στην Ελλάδα, μιλά για τις συναυλίες, τη μουσική σήμερα, τις αλλαγές σε καλλιτέχνες και κοινό και το Memory Corner με τα ιδιαίτερα vintage ρούχα, την άλλη μεγάλη της αγάπη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses».

Μουσική / Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses»

Για χρόνια η Q Lazzarus του «Goodbye Horses», μία από τις πιο αδικημένες ερμηνεύτριες στην ιστορία της ποπ μουσικής, παρέμενε μια μυστηριώδης φιγούρα, τώρα όμως ένα μουσικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή της.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Μουσική / Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Από μικρός ένιωθε αποσυνάγωγος. Πιστεύει ότι τα κόμικς είναι η μόνη μορφή τέχνης που είναι τελείως αφιλτράριστη και πιστεύει ότι η γενιά του θα μείνει στην ιστορία ως η γενιά που έχασε τα καλά πράγματα στο τσακ. Ο μουσικός Eddie Dark είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Ερμής

Μουσική / Ermis: «Το τρέμολο του μπουζουκιού ήταν ο αγαπημένος μου ήχος από νιάνιαρο»

O περιζήτητος νέος συνθέτης που έχει συνεργαστεί με τον Good Job Nicky, τη Μαρίνα Σάττι, τη Χάρις Αλεξίου και τον Sidarta επαναπροσδιορίζει τον ήχο του μπουζουκιού και της κλασικής μουσικής με σεβασμό και τόλμη.
M. HULOT
Άξιζαν κάτι καλύτερο τα «100 Χρόνια Ελληνικής Δισκογραφίας»

Daily / Άξιζαν κάτι καλύτερο τα «100 Χρόνια Ελληνικής Δισκογραφίας»

Τα δώδεκα επεισόδια της ομώνυμης σειράς βρίσκονται στο Ertflix, η παρακολούθηση της σειράς όμως υπονομεύεται συχνά από την συμβατική και στεγνή προσέγγιση, και η στημένη παρουσία της Χάρις Αλεξίου στο ρόλο της παρουσιάστριας-αφηγήτριας δεν βοηθάει.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ