Αγοραφοβικό: Όσα θα ακούσουμε στο ανεξάρτητο φεστιβάλ που περιμένει η Αθήνα

Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2024 Facebook Twitter
Το φετινό ΑΦΦ καταφέρνει να συνεχίσει την παράδοση του περσινού. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο ΠΛΥΦΑ για δύο βραδιές σε τρία stages και με ένα line up που έχει επιμεληθεί ο Metaman, στο οποίο βρίσκουμε μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. 

Ο φετινός επιμελητής, κρατώντας την αόρατη κορδέλα που ενώνει τη Λένα Πλάτωνος με τον Eddie Dark, πλέκει τον ιστό ενός φεστιβάλ ανοιχτού με κάθε σημασία της λέξης. Φέρνει κοντά φίλ@ και είδωλα ή και τα δύο ταυτόχρονα, σε ένα line-up αρκετά από τα ονόματα του οποίου συνοδεύει, λιγότερο ή περισσότερο, ο χαρακτηρισμός «θρυλικός», ακόμα και αν χρειάστηκε κάποιοι να κάνουν το Παρίσι-Ντακάρ γονατιστοί για να δούμε την επιστροφή των Regressverbot και των Victory Collapse.

Κάπως έτσι, ο Larry Gus και οι ανεπανάληπτες ζωντανές εμφανίσεις του συναντούν τα beats της DJ Pitsouni, ο αιρετικός λόγος των Lost Bodies συναντά τον νιχιλισμό των Dramachine, ενώ το electro-ποιητικό στοιχείο είναι πανταχού παρόν, από τον εμβληματικό Κ. Βήτα ως τη Molyneaux, τον Λαλούση και την Α. Επίθετη. Ολίνα και Ευρυπίδης δίνουν μια πιο ευαίσθητη οπτική στα πράγματα, μαζί με τους Tropical Geometry που ενδίδουν σε πιο ποπ φόρμες, τιμώντας τις kraut καταβολές τους.

«Η Αθήνα, όπως και η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, όχι μόνο αντέχουν, αλλά χρειάζονται και μερικά χειμερινά φεστιβάλ. Το αν οι τσέπες μας είναι σε θέση να τα υποστηρίξουν όλα είναι άλλη κουβέντα».

Penny, Dolly Vara και Expe, από την άλλη, σχηματίζουν μια εκρηκτική τριάδα, με τον δικό της προσωπικό τρόπο η κάθε μία, που έρχεται να προστεθεί στις Krista Papista και Sci-Fi River, οι οποίες με τη σειρά τους φέρνουν στο ΑΦΦ24 δύο από τις πιο απολαυστικές εμφανίσεις του ΑΦΦ23.

Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2024 Facebook Twitter
Στόχος του Αγοραφοβικού Φεστιβάλ είναι να μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβρη, παρά τον αυτοκτονικό οικονομικό σχεδιασμό του. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Incognito επιστροφές από την περσινή εκδοχή του φεστιβάλ αποτελούν όμως και οι παρουσίες των Echo Tides, Vassilina και Kristof, σε μια τοπική σκηνή που αλλάζει σχήματα, ονόματα και συνδυασμούς, βρίσκοντας διαρκώς νέους τρόπους να δυναμώνει τους δεσμούς της και να εξελίσσεται, κουβαλώντας και παραδίδοντας τον ίδιο σταυρό από γενιά σε γενιά, από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι τις μέρες μας.

Ο Άρης (Νικολόπουλος), μουσικός και ο ίδιος με τη δική του πορεία ως μέλος της ιστορικής μπάντας My Wet Clavin, ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα του φεστιβάλ, και ο Metaman, επίσης μουσικός, δημιουργός «αστικής ηλεκτρονικής μουσικής και ιστοριών προσωπικής καθημερινότητας», που επιμελείται το φετινό πρόγραμμα, μας μίλησαν για το όραμα του ανεξάρτητου φεστιβάλ που ευελπιστεί να γίνει θεσμός και για αυτά που θα δούμε στις σκηνές του ΠΛΥΦΑ.

— Άρη, με ποιο όραμα ξεκίνησε το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ; Ποιοι ήταν οι στόχοι του;
Το Αγοραφοβικό βασίζεται σε ορισμένες καταστατικές αρχές, από τις οποίες επίσης αυτοπεριορίζεται: το πρόγραμμα καταρτίζεται από διαφορετικό curator κάθε χρόνο, τα σχήματα που εμφανίζονται είτε προέρχονται από την Ελλάδα, είτε σχετίζονται ευθέως με ό,τι συμβαίνει εδώ, δεν υπάρχουν χορηγοί ή επιχορηγήσεις και κάθε είδους περισπασμοί στον χώρο, στον οποίο λειτουργούν παράλληλα τουλάχιστον 3 σκηνές. Τέλος, όταν δεν υπάρχει κάποιο σχήμα επί σκηνής, από τα ηχεία του φεστιβάλ δεν ακούγεται τίποτα. Στόχος του είναι να μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβρη, παρά τον αυτοκτονικό οικονομικό σχεδιασμό του.

— Αντέχει τόσα φεστιβάλ η Αθήνα; Τι παραπάνω φέρνει το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στη μουσική της Αθήνας;
Η Αθήνα, όπως και η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, όχι μόνο αντέχουν, αλλά χρειάζονται και μερικά χειμερινά φεστιβάλ. Το αν οι τσέπες μας είναι σε θέση να τα υποστηρίξουν όλα είναι άλλη κουβέντα. Αυτό που εμφανώς λείπει, πάντως, είναι ένα πραγματικά μεγάλο, τριήμερο-τετραήμερο φεστιβάλ, με μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, πολλαπλές σκηνές και δυνατότητα διαμονής για το κοινό, λίγο έξω από την πόλη.

Οι συνθήκες μοιάζουν πιο ευνοϊκές από ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη την έκρηξη του τουρισμού και την ταυτόχρονη ύπαρξη αρκετών μεγάλων διοργανωτών που έχουν την εμπειρία να το κάνουν, αρκεί βέβαια να βγαίνουν και τα νούμερα.

Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2024 Facebook Twitter
Οι συνθήκες μοιάζουν πιο ευνοϊκές από ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη την έκρηξη του τουρισμού και την ταυτόχρονη ύπαρξη αρκετών μεγάλων διοργανωτών που έχουν την εμπειρία να το κάνουν, αρκεί βέβαια να βγαίνουν και τα νούμερα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το Αγοραφοβικό δεν φέρνει κάτι νέο. Ως ιδέα, είναι ανασύνθεση μιας σειράς παλαιότερων εγχειρημάτων. Προσπαθεί να ανασυστήσει την ατμόσφαιρα των θρυλικών Synch του Λαυρίου και του προπομπού τους, του Bios Festival, εμπνεύστηκε από τα Plissken μεταγενέστερα, αναγνωρίζει ως πρόγονό του το Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, οι βραδιές της Αισθηματικής Αγωγής στο Gagarin και τα προφητικά Ανθός Φεστιβαλ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελική του διαμόρφωση.

Η ιστορία με το curation είναι φυσικά ξεδιάντροπα ξεπατικωμένη από τα All Tomorrows Parties. Μια και κατέληξα να απαριθμώ τα εγχώρια φεστιβάλ που επηρέασαν ευθέως το ΑΦΦ, όμως, ας προστεθούν στη λίστα και το Indie Free, το πατρινό West Side που λείπει και προφανώς τα Velvet Festival και Velvet οτιδήποτε των Callas, που δίνουν και μια πιο διαυγή εικόνα για τις DIY καταβολές του Αγοραφοβικού.

— Πόσο δύσκολο είναι να οργανώσεις ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ αυτήν τη στιγμή; Ποια είναι η πιο μεγάλη δυσκολία;
Νομίζω αυτό δεν αφορά μόνο τα φεστιβάλ. Σε οποιαδήποτε προσπάθεια, τα πράγματα τα κάνουν εύκολα ή δύσκολα οι άνθρωποι που συνεργάζεσαι και που συναντάς. Οι άνθρωποι είναι που κάνουν τις προκλήσεις να φαίνονται βουνό απροσπέλαστο ή βόλτα στην ακρογιαλιά. Προσωπικά, δεν νιώθω διοργανωτής, με την έννοια ότι δεν έχω την εμπειρία, τη γνώση και την ευελιξία ανθρώπων που βιοπορίζονται από τις συναυλίες εδώ και δεκαετίες. Περιτριγυρίζομαι όμως από μια ομάδα που μετρά πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, την οποία εμπιστεύομαι σε απόλυτο βαθμό. 

— Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή διοργάνωση;
Το περσινό ΑΦΦ ήταν sold out, η δεύτερη μέρα ειδικά, από πολύ νωρίτερα. Ανεξάρτητα από όσα φανερώνει αυτή η προδιάθεση όμως, το κοινό που προσήλθε στο πρώτο ΑΦΦ ήταν με μια λέξη φανταστικό και αυτό φάνηκε κυρίως από την ενθουσιώδη ανταπόκριση που είχαν και τα σχήματα που εμφανίστηκαν πολύ νωρίς, στις εσωτερικές σκηνές.

— Ποιο ήταν το δικό σας highlight;
Πέρσι ήμουν και διοργανωτής και επιμελητής. Αυτό σημαίνει ότι μου άρεσαν εκ των προτέρων πάρα πολύ τα σχήματα που προσκάλεσα. Ήταν μαζεμένες 18 συναυλίες τις οποίες ήθελα πολύ να δω. Κοίταζα το lineup και σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να το έχει κάνει κάποιος άλλος αυτό το φεστιβάλ, ώστε να μπορέσω να το απολαύσω χωρίς άγχος. Αν πρέπει να διαλέξω μια στιγμή, πάντως, αυτή θα ήταν η είσοδος της Krista Papista στη σκηνή. Και το κόλπο του Pan Pan με τους φακούς των κινητών, που πρωτοείδα στο ΑΦΦ. Βασικά θα αναφέρω ξανά όλο το περσινό lineup, για να φανεί πόσο δύσκολη είναι αυτή η ερώτηση. Σtella, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Μελεντίνη, The Boy, Nalyssa Green, Sci-Fi River, The Callas,  Soft Skull, Veslemes, Sillyboy, The Model Spy, Degear0001, Colorgraphs, My Brother the Couch, Γλυφός. Ήταν στα αλήθεια υπέροχα.

Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2024 Facebook Twitter
Σε οποιαδήποτε προσπάθεια, τα πράγματα τα κάνουν εύκολα ή δύσκολα οι άνθρωποι που συνεργάζεσαι και που συναντάς. Οι άνθρωποι είναι που κάνουν τις προκλήσεις να φαίνονται βουνό απροσπέλαστο ή βόλτα στην ακρογιαλιά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

— Metaman, με τι κριτήρια επέλεξες τους καλλιτέχνες;
Το γεγονός ότι με τους περισσότερους συμμετέχοντες έχουμε συνεργαστεί μουσικά ή έχουμε κάνει σχέδια γι' αυτό, νομίζω απαντάει στην ερώτηση. Είναι άνθρωποι που θαυμάζω τη δουλειά τους και με έχουν επηρεάσει στη δικιά μου. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να τους μαζέψω όλους στο ίδιο μέρος. Είναι κάτι που ήθελα πάντα να κάνω, αλλά σκεφτόμουνα σε τι χάλι θα ήταν μετά από τόσο κόσμο το σπίτι μου την επόμενη μέρα.   

— Πόσο καλή πόλη είναι για έναν μουσικό η Αθήνα;
Τα ετερόκλητα ερεθίσματα που τόσο απλόχερα προσφέρει, ακόμα και χωρίς να την ψάξεις ιδιαίτερα, καθιστούν την Αθήνα μοναδική πηγή έμπνευσης για κάθε είδους δημιουργική διαδικασία. Για εμάς που την έχουμε κάνει κομμάτι του εαυτού μας, κάθε βήμα μακριά της είναι άλλη μια ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε. Ρομαντικοί και εμμονικοί.  

— Τι θα δούμε στο φετινό φεστιβάλ;
Κατά τη γνώμη μου το φετινό ΑΦΦ καταφέρνει να συνεχίσει την παράδοση του περσινού, από την άποψη ότι φεύγοντας έχεις γίνει κοινωνός ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος της ποιοτικής εναλλακτικής μουσικής του χτες και του σήμερα. Σε 2 ημέρες προφανώς δεν χωράνε όλα τα σχήματα που θα έπρεπε να μπούνε, αλλά αν συνεχίσει έτσι το ΑΦΦ θα γίνει κάτι σαν θεματοφύλακας της ελληνικής indie/alternative.

— Γιατί δεν πρέπει να το χάσει κάποιος;
Metaman: Αν επικεντρωθούμε στο lineup, τότε τα πολυαναμενόμενα reunion των Regressverbot και Victory Collapse, η μοναδική συνύπαρξη των δυο οραματιστών της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, του Κ. ΒΗΤΑ και της Λένας Πλάτωνος, η νέα γενιά που εκπροσωπείται εμφατικά, από τον Eddie Dark και τους Dramachine ως τις σημερινές riot grrrls που φτύνουν fem-rap, οι ιστορικά απρόβλεπτοι Lost Bodies και Larry Gus, οι Echo Tides, Echo Tides, Echo Tides και το σύμπαν που χτίζεται γύρω από αυτή την παρέα, άνθρωποι που γράφουν τη δική τους ιστορία, μερικές φορές μόνο με ένα laptop ή ένα synth και ένα μικρόφωνο, αλλά και σχήματα που δεν θα πετύχεις εύκολα να κάνουν live σε άλλη περίσταση, μπορούν σίγουρα να χορτάσουν και τον πιο πεινασμένο μουσικόφιλο και να δώσουν μια εφ’ όλης της ύλης γεύση από την εναλλακτική σκηνή μας. Εκτός lineup, ένας αντικειμενικός λόγος είναι τα φοβερά μπιφτέκια που κάνει το ταβερνάκι απέναντι από το ΠΛΥΦΑ.

Το πλήρες lineup του ΑΦΦ24: Κ. Βήτα, Regressverbot, Λένα Πλάτωνος, Echo Tides, Lost Bodies, Penny+Sci-Fi River, Eddie Dark, Dolly Vara, Krista Papista, Vassilina, Kristof, Larry Gus, Dramachine, Ολίνα, Expe, Evripidis and His Tragedies, Victory Collapse, Molyneaux+Agatha, Α. Επίθετη, DJ Pitsouni, Tropical Geometry, Στέλιος Λαλούσης και Metaman

20/9/24 | 1η Αγοραφοβική Μέρα
Κ. Βήτα, Echo Tides, Penny+Sci-Fi River, Eddie Dark, Kristof, Larry Gus, Dramachine,Evripidis ND His Tragedies, Molyneaux+Agatha, DJ Pitsouni, Στέλιος Λαλούσης

21/9/24 | 2η Αγοραφοβική Μέρα
Regressverbot, Λένα Πλάτωνος, Lost Bodies, Dolly Vara, Krista Papista, Vassilina, Expe, Ολίνα, Victory Collapse, Α. Επίθετη, Tropical Geometry, Metaman

Αγοραφοβικό Διήμερο: €35
Πρώτη Αγοραφοβική Μέρα: €20
Δεύτερη Αγοραφοβική Μέρα: €20
Στο ταμείο: €23 (Hμερήσιο).
ΠΛΥΦΑ, Κτίριο 7Α, Κτίριο 7Γ, Αυλή.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subset Festival, η συναρπαστική σκηνή της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Subset Festival: Η συναρπαστική μουσική του μέλλοντος είναι ήδη εδώ

Το φεστιβάλ νέας μουσικής παρουσιάζει καταξιωμένους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής που συνομιλούν με τα νέα μέσα, αποκαλύπτοντας τις άπειρες δυνατότητες της σύγχρονης δημιουργίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ηρώδειο: Όπερα, θέατρο και πολλή μουσική

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Ηρώδειο: Όπερα, θέατρο και πολλή μουσική

«Τουραντότ» και «Ριγολέττο» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, συναυλίες των Raining Pleasure και Stranglers, καθώς και οι κορυφαίοι Max Richter και Youssou N’Dour, είναι μερικές μόνο από τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στο ρωμαϊκό ωδείο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
PinkPantheress: H απόλυτη ποπ σταρ της Gen Z

Μουσική / PinkPantheress: Από το παιδικό της δωμάτιο στo παγκόσμιo Billboard

Η καριέρα της γεννήθηκε μέσα από τα social media, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μουσική της, μια lo-fi μείξη bedroom pop, drum ‘n’ bass και UK garage, δεν μπαίνει σε κανένα κουτάκι, είτε ηχητικό είτε αισθητικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Παύλος Παυλίδης: «Δεν ξέρω αν τελικά θα σώσει τον κόσμο η ομορφιά, θέλω όμως να την εμπιστευτώ»

Μουσική / Παύλος Παυλίδης: «Δεν ξέρω αν τελικά θα σώσει τον κόσμο η ομορφιά, θέλω όμως να την εμπιστευτώ»

Με αφορμή την εμφάνισή του στο φετινό Release Athens, ο δημοφιλής τραγουδοποιός μιλά στη LiFΟ για το νέο του άλμπουμ «Μπρανκαλεόνε», για την ποίηση, την τραπ και τον ΛΕΞ, τις ευκαιρίες που δίνει στους ανθρώπους, καθώς και για την ωμή, απρόκλητη βία που τον οδήγησε να γράψει το τραγούδι «Ένα αλλιώτικο παιδάκι» για τον Ζακ Κωστόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Θέατρο / 13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Τέχνη με φαντασία, αστείρευτη δημιουργία, πρωτοποριακές προσεγγίσεις: ένα επετειακό, εορταστικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσα από 83 επιλογές από το θέατρο, τη μουσική και τον χορό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Απλώνοντας ρούχα με τη Δανάη στο κέντρο του κόσμου

Μουσική / Απλώνοντας ρούχα με τη Δανάη στο κέντρο του κόσμου

Η Δανάη Δέδε γιορτάζει τα 20 της στην Αθήνα με μια κιθάρα στο χέρι και πολλά λουλούδια γύρω της. Της αρέσει η θάλασσα της πόλης, αλλά προτιμά αυτήν της Ρόδου, όπου και μεγάλωσε. Το κομμάτι της «Αύριο» την έκανε γνωστή, αλλά σίγουρα δεν την τρομάζει ‒ μάλλον την ενθουσιάζει. Η μαμά της πιστεύει πως θα ήταν πολύ καλή ως ψυχολόγος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Όταν ο Τσαϊκόφσκι περιέγραφε τη μοίρα του με μια Συμφωνία

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Όταν ο Τσαϊκόφσκι περιέγραφε τη μοίρα του με μια Συμφωνία

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, ο αρχιμουσικός Διονύσης Γραμμένος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών φέρνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το δράμα της Πέμπτης Συμφωνίας του Τσαϊκόφσκι, ενός έργου που περιγράφει την ένταση ανάμεσα στις προσταγές της μοίρας και την προσωπική ελευθερία τού συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
AEON: Η «ντίβα από την Κρήτη» που παντρεύει τη ραπ με τη λύρα

Μουσική / AEON: Η «ντίβα από την Κρήτη» που παντρεύει τη ραπ με τη λύρα

Ξεκίνησε από την παραδοσιακή μουσική, όμως, η ανάγκη της για κοινωνικοποίηση την οδήγησε στη ραπ. Με αφορμή το τελευταίο της άλμπουμ, «Χαϊμαλίνα», η 25χρονη AEON μιλά για τον σεξισμό που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα και για το πώς συνδύασε την κρητική μπουκόλυρα με ραπ ρυθμούς.
M. HULOT
56’ με τον Degear0001

Μουσική / Το νέο διαστημικό άλμπουμ του Degear0001 έχει ήχους από παιδικά παιχνίδια

Ο νεαρός μουσικός, που πειραματίζεται με παιδικά πλήκτρα και «χακαρισμένα» αντικείμενα, μόλις κυκλοφόρησε ένα spacey άλμπουμ με weird pop, που σίγουρα θα ήθελες να χορέψεις σε ένα παραληρηματικό πάρτι με χαμόγελα και φλούο χρώματα.
M. HULOT
Νέγρος του Μοριά: «Mιλάω για τη σκοτεινή πλευρά της Ελλάδας»

Μουσική / Νέγρος του Μοριά: «Mιλάω για τη σκοτεινή πλευρά της Ελλάδας»

Ο ταλαντούχος μουσικός κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα ραπ άλμπουμ της χρονιάς, στο οποίο εξερευνά την εμπειρία του να είσαι μαύρος στην Ελλάδα του 2025 και το οποίο αποθέωσε η Guardian. Μιλά αποκλειστικά στη LiFO, λίγο πριν τη συναυλία του στις 31 Μαΐου στο Universe Multivenue Open Air.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Μουσική / Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Η Aγγελίνα είναι μια τραγουδοποιός 22 ετών που μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός και συγγραφέας, αλλά ο δρόμος την πήγε στη μουσική κι έτσι έβγαλε το πρώτο της τραγούδι το 2023, που λέγεται «Sta Riha». Αγοράζει ακόμη μπουρμπουλήθρες από τα περίπτερα και της αρέσει να οδηγάει το σαράβαλό της. Κοιμάται καλά τα βράδια, αν δεν σκέφτεται πολύ. Όταν ανεβαίνει στην σκηνή, λέει μέσα της πως το άγχος της είναι ενθουσιασμός.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ