Να λοιπόν που αυτό που δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, να προσελκύσει διεθνείς παραγωγές στην Ελλάδα, το πέτυχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δημιούργησε ένα χρόνο πριν Film Office και σε συνεργασία με το Hellenic Film Office εξασφάλισε την παραγωγή της επόμενης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη η οποία θα γυριστεί εξολοκλήρου στη Λαμία και στις γύρω περιοχές.

 

«Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» που ανακοίνωσε το Lifo ένα χρόνο πριν είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, μια ερωτική «μαύρη» κωμωδία ενώ πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες αε, Γαλλίας (EZ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Y.E. Films Ltd). Το σενάριο που υπογράφουν ο Χάρης Λαγκούσης, ο Δημοσθένης Παπαμάρκος και ο ίδιος ο Οικονομίδης αφορά έναν ληγμένο γάμο, ένα ερωτικό τρίγωνο, μια βεντέτα, μια εταιρία μαφιόζων και τον πόλεμο μεταξύ δύο στρατοπέδων, της χέβι μέταλ μουσικής και του αθάνατου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Με φόντο την ελληνική επαρχία, την νεόπλουτη αστική της τάξη και το λούμπεν της νύχτας. Όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε στο κινηματογραφικό σύμπαν του Οικονομίδη αλλά με λιγότερο ζόφο και περισσότερο χιούμορ, πολλή κινητικότητα και αρκετή περιπέτεια!

 

Η ταινία θα έχει πολλή μουσική αλλά ακόμα δεν έχουν καταλήξει ποιος μουσικός θα γράψει τα δύο καψουροτράγουδα που θα ακούγονται στην ταινία ( το ένα έχει τον τίτλο «Γλυκό Ναρκοπέδιο» όπως μου είχε αποκαλύψει παλιότερα στην πρώτη δημοσίευση της ταινίας στο lifo.gr), ούτε ο συνθέτης που θα υπογράφει το μουσικό σκορ της ταινίας και πιθανότατα θα είναι Γάλλος. Πάντως, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι θα συμμετέχει πληθώρα ηθοποιών ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος και Βαγγέλης Μουρίκης.

 

H νέα μαύρη κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη θα γυριστεί στη Λαμία

 

Ο Γιάννης Οικονομίδης με τους συνεργάτες του, θα βρεθούν τον Οκτώβριο στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, για την προετοιμασία της παραγωγής. Η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2018. Ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Οι συνεργάτες μου και εγώ, καταλήξαμε στην απόφαση ότι «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» θα γυριστεί εξολοκλήρου στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο τη Λαμία και τις γύρω περιοχές. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Περιφέρειας μέσω του τοπικού Film Office που ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρσι, καθώς τυγχάνει, με καλλιτεχνικά κριτήρια, η Λαμία να είναι ο ιδανικός τόπος για την ατμόσφαιρα της ταινίας σύμφωνα με το σενάριο. Στα μέσα του φθινοπώρου θα επισκεφτούμε την Λαμία ώστε να ξεκινήσει η εύρεση των χώρων και η προετοιμασία της παραγωγής. Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2018. «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» είναι η πρώτη μου ταινία που θα γυριστεί εξ' ολοκλήρου εκτός Αττικής, σε μια προσπάθεια να αποκεντρωθεί η κινηματογραφική παραγωγή και η μυθολογία του Ελληνικού σινεμά».

 

Από την πλευρά του, με αφορμή τη συμφωνία για τα γυρίσματα της ταινίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Δημιουργήσαμε το Film Office πριν από ένα χρόνο με σκοπό να προσελκύσουμε κινηματογραφικές παραγωγές που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για την Στερεά Ελλάδα. Η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή είναι γεγονός και οι προσπάθειες μας να προβάλουμε τουριστικά την Στερεά Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την οικονομία μας, αποδίδουν. Αυτό θέλαμε και, όπως δείχνει αυτή η συμφωνία, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Χαίρομαι γιατί πέρα από τους στόχους μας, έχουμε και μία ποιοτική παραγωγή με έναν βραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη, το Γιάννη Οικονομίδη που τον ευχαριστώ γιατί εκτίμησε τις συνθήκες και το περιβάλλον της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε τη δουλειά με μεγαλύτερη ένταση και ζήλο».