Μια μοναδική 360° περιήγηση στα αρχιτεκτονικά έργα των νικητών του Pritzker

Μια μοναδική 360° περιήγηση στα αρχιτεκτονικά έργα των νικητών του Pritzker Facebook Twitter
0

(δεξί κλικ και σύρετε το ποντίκι για να εξερευνήσετε)

 Το βραβείο Pritzker, που θεωρείται ως το Νόμπελ αρχιτεκτονικής, απονέμεται συνήθως σε έναν διάσημο αρχιτέκτονα, όπως ο Renzo Piano ή ο Philip Johnson. Αλλά φέτος το βραβείο έλαβαν τρεις σχετικά άγνωστοι αρχιτέκτονες από την Ισπανία που κατάφεραν με τη συνεργασία τους να ξεχωρίσουν: οι Ramon Vilalta, Carme Pigem και Rafael Aranda.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το βραβείο απονέμεται σε τρία πρόσωπα από κοινού.

Οι New York Times εξερευνούν το έργο των τριών αρχιτεκτόνων μέσα από μια εντυπωσιακή 360° ξενάγηση με στόχο την προσέγγιση των αρχιτεκτόνων στο σχεδιασμό έξι σημαντικών έργων τους: ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα οινοποιείο, ένα γήπεδο στίβου, το δικό τους γραφείο, ένα εστιατόριο και έναν δημόσιο χώρο.

Περισσότερα για τους φετινούς βραβευθέντες ...>>>

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cabana x Μουσείο Μπενάκη: Μια συνεργασία-φόρος τιμής στην ελληνική χειροτεχνία

Design / Cabana x Μουσείο Μπενάκη: Μια συνεργασία-φόρος τιμής στην ελληνική χειροτεχνία

Το σπουδαίο ιταλικό περιοδικό για το interior design και την αρχιτεκτονική συνεργάζεται για πρώτη φορά με ένα δημόσιο ίδρυμα. Εμπνέεται από τον ευφάνταστο διάκοσμο υφασμάτων και κεραμικών του νεοελληνικού πολιτισμού και τον φέρνει στο σήμερα μέσα από μια σειρά αντικειμένων, με τραπεζομάντιλα, κεντημένα μαξιλάρια και σερβίτσια ζωγραφισμένα στο χέρι που μπορούν να γίνουν μέρος ενός σύγχρονου σπιτιού.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα illustrations της monakrive είναι για φάγωμα

Design / Τα illustrations της monakrive είναι για φάγωμα

H Αριστέα Ρέλλου απασχολείται στον χώρο της τέχνης με διάφορους δημιουργικούς τρόπους. Και αποκτώντας μια πιο στενή σχέση με την τέχνη του φαγητού, άρχισε να ζωγραφίζει ψηφιακά τα πιάτα που την έχουν συγκινήσει περισσότερο και να τα δημοσιεύει σε έναν λογαριασμό που σου φτιάχνει τη διάθεση.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπίτι Ανθουλάκης Γιαννικόπουλος Ανακύκλωση πέραν του αναμενόμενου

Design / Ανακύκλωση πέραν του αναμενόμενου σ' ένα σπίτι της Δροσοπούλου

Σε μια πολυκατοικία που χτίστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Βατικανού τη δεκαετία του ‘70, οι νέοι ιδιοκτήτες φρόντισαν από τα υλικά που σε άλλους φαίνονται άχρηστα να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ