Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter
1

Το ρηξικέλευθο και τολμηρό αυτό πρότζεκτ εκπροσωπεί τη σύγχρονη τάση της αρχιτεκτονικής δημιουργίας που εκφράζεται με ελεύθερες φόρμες και εντυπωσιακό σχεδιασμό. Με την ολοκλήρωσή του στη περιοχή της Βούλας αναμένεται σίγουρα να αποτελέσει ένα ξεχωριστό τοπόσημο στον αστικό ιστό της περιοχής και να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα κτίρια.


Το κτίριο διαμερισμάτων «h34» χωροθετείται σε ένα οικόπεδο οκτακοσίων τετραγωνικών μέτρων στην Αττική, στην περιοχή της Βούλας, σε απόσταση μόλις ογδόντα μέτρων από την ακτογραμμή.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτιρίου έχει επιρροές από την παραδοσιακή ασιατική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από την τυπολογία της ιαπωνικής παγόδας, το επιβλητικό, πολυεπίπεδο, θρησκευτικό οικοδόμημα που βρίσκεται διάσπαρτο στην Ασία.

Έτσι, μέσο ενός αφαιρετικού μετασχηματισμού και αποδόμησης της φόρμας της συγκεκριμένης τυπολογίας, το κτίριο επανασυντέθηκε από το «314 Architecture Studio» με γνώμονα τις προγραμματικές, συνθετικές και οικολογικές παραμέτρους. Στοιχεία της γλώσσας αυτής όπως, οι ιαπωνικές λίμνες και η φύτευση παραδοσιακών ασιατικών δέντρων (κόκκινο σφένδαμο), εφαρμόζονται στην αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου.

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα. Τρία οροφοδιαμερίσματα με το τελευταίο να κάνει χρήση του roof garden και μιας πισίνας, και μιας ισόγειας διώροφης κατοικίας με αποκλειστική χρήση του περιβάλλοντος κήπου και της δεύτερης πισίνας.

Σύμφωνα με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου, λεπτές μεταλλικές βέργες με αναφορά στα μαύρα bamboo, λειτουργούν ως σκίαστρα τα οποία προστατεύουν το κτίριο από τη θερμότητα, χωρίς όμως να κρύβουν τη θέαση, παρέχοντας παράλληλα την απαιτούμενη ιδιωτικότητα στους χρήστες. Τέλος, υψηλών προδιαγραφών μονωτικά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και φωτοβολταϊκά πάνελ, καθώς και η εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας, συμβάλουν στην δημιουργία μιας οικονομικής ενεργειακής διαχείρισης της κατοικίας και στον χαρακτηρισμό της ως κτίριο Α+ ενεργειακής κλάσης.

To πρότζεκτ αυτό αποτέλεσε την επίσημη συμμετοχή του γραφείου «314 Architecture Studio» στην 5η Μπιενάλε Ελλήνων αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη το 2016. Το «h34» βρίσκεται σε φάση κατασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

314architecturestudio.com

Αρχιτεκτονική μελέτη: 314 architecture studio
Στατική μελέτη - project managment: smart engineering
Development : home concept

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter
H κεντρική είσοδος

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter
Άποψη του εσωτερικού

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter

Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα Αττικής Facebook Twitter

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βιρτουόζος του χρώματος India Mahdavi παρουσιάζει το καινούργιο της λεύκωμα

Design / India Mahdavi: Η διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, σχεδιάστρια και σκηνογράφος έρχεται στην Αθήνα

Με την αφορμή των εγκαινίων της νέας της έκθεσης στην Carwan Gallery του Πειραιά, η βιρτουόζος του χρώματος θα παρουσιάζει επίσης το καινούργιο της λεύκωμα στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ενριέτα Χάουαρντ: Η υπέροχη βίλα της ερωμένης του Γεωργίου Β' που άφησε τον δυνάστη σύζυγό της

Design / Ενριέτα Χάουαρντ: Αποκαταστάθηκε η εντυπωσιακή βίλα της ερωμένης του Γεωργίου Β'

Η Ενριέτα Χάουαρντ ξέφυγε από τα νύχια του μέθυσου, σπάταλου πρώτου συζύγου της και από τα καθήκοντά της ως ερωμένης του Γεωργίου Β', για να χτίσει ένα καταφύγιο μέσα σε ένα μικροσκοπικό κλασικό τοπίο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
39’ λεπτά με το δίδυμο του Myran

Design / Myran: Το δίδυμο που σύστησε το σκανδιναβικό design στην Αθήνα

Ο Σουηδός Martin Olofsson εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όταν η πόλη αναγνώριζε μόνο το ιταλικό design. Μαζί με την Αγγελική Παπαβασιλείου είδαν μέσα στα χρόνια της πανδημίας τους Αθηναίους να ανακαλύπτουν μερικά από τα πιο εμβληματικά αντικείμενα του σκανδιναβικού design και να ανανεώνουν τους καναπέδες τους μαζικά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η εμβληματική Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας ανοίγει στο κοινό στις 17 Σεπτεμβρίου 2022

Design / Η εμβληματική Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας ανοίγει σύντομα για το κοινό

Η BnF ανοίγει τις πόρτες της σε αναγνώστες, ερευνητές, λάτρεις της Ιστορίας, της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και σε επισκέπτες που επιθυμούν να μελετήσουν τους θησαυρούς των εγκυκλοπαιδικών συλλογών που δημιούργησαν οι βασιλείς της Γαλλίας από το τέλος του Μεσαίωνα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο οίκος Balenciaga ντύνει ολόκληρο το κατάστημά του με ροζ faux γούνα

Design / Ο οίκος Balenciaga ντύνει ολόκληρο το κατάστημά του με ροζ faux γούνα

Ο οίκος μόδας Balenciaga μεταμόρφωσε το κατάστημά του στη Mount Street στο Λονδίνο καλύπτοντας το εσωτερικό με faux γούνα σε έντονη ροζ απόχρωση και δημιουργώντας μια μαξιμαλιστική διακόσμηση, με αφορμή το λανσάρισμα της συλλογής «Le Cagole».
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ