Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers

Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers Facebook Twitter
H πισίνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγει πάνω από 2.000 κύματα την ώρα και προσαρμόζεται σε σημεία ανάλογα με τις δεξιότητες του εκάστοτε surfer.
0

Το Surf Lakes είναι η μεγαλύτερη πισίνα με κύμα στον κόσμο και βρίσκεται στην Αυστραλία. Ο λόγος που είναι ιδιαίτερα γνωστή οφείλεται στο ότι έχει πέντε διαφορετικούς τύπους κύματος, πράγμα που την καθιστά ιδανικό μέρος για surfers.


H πισίνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγει πάνω από 2.000 κύματα την ώρα και προσαρμόζεται σε σημεία ανάλογα με τις δεξιότητες του εκάστοτε surfer. H τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί στο Surf Lakes μιμείται κατά κάποιον τρόπο τα τεράστια κύματα που συναντά κανείς στους ωκεανούς, τα οποία σκάνε είτε ανά δύο είτε ανά έξι.

Ο τρόπος με τον οποίο πηγάζουν τα κύματα προκύπτει από μια μεγάλη συσκευή που βρίσκεται στο κέντρο, η οποία παράγει διαφορετικού τύπου κύματα ανάλογα με το πού βρίσκεται ο κάθε surfer. Τα κύματα σκάνε είτε στην ακτή είτε μέσα σε υφάλους. Κάθε ύφαλος έχει διαφορετική περίμετρο έτσι ώστε να μπορεί να «διαχέεται» η ενέργεια του κύματος με διαφορετικές ταχύτητες, σχήματα και μεγέθη.

Ο λόγος που το Surf Lakes είναι ο παράδεισος των σέρφερ οφείλεται στο ότι διαθέτει πέντε πίστες, ανάλογα με τις δεξιότητες του καθενός. 

Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers Facebook Twitter

Ο λόγος που το Surf Lakes είναι ο παράδεισος των σέρφερ οφείλεται στο ότι διαθέτει πέντε πίστες, ανάλογα με τις δεξιότητες του καθενός. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι αρχάριοι, οι οποίοι μαθαίνουν για αρχή να ισορροπούν πάνω στη σανίδα και να πηδάνε μικρά κύματα. Στη συνέχεια, προχωρώντας στο δεύτερο επίπεδο, σειρά έχουν οι σέρφερ που μαθαίνουν πώς να κάνουν στροφές στη σανίδα. 

Αφού αποκτήσουν αυτές τις βασικές δεξιότητες, έπειτα μεταβαίνουν στην πίστα των προχωρημένων, εκεί όπου η κλίση των κυμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερη και καλούνται να κάνουν εναέριους ελιγμούς. Τα δύο τελευταία επίπεδα, το τέταρτο και το πέμπτο, απευθύνονται κατά βάση σε επαγγελματίες, όπου το ύψος των κυμάτων μπορεί να ξεπερνά τα δύο μέτρα και διεξάγονται διαγωνισμοί ανάμεσα στους συμμετέχοντες. 

Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers Facebook Twitter

 

 

Δείτε τους surfers εν δράση

Με πληροφορίες από design boom

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
Ένα οικοσύστημα μνήμης μέσα σε μια μονοκατοικία

Design / Ένα σπίτι γεμάτο πορτρέτα συγγενών

Το νεοκλασικό του Αλέξανδρου Κεφαλά στα Κάτω Πατήσια έχει ένα υπόγειο χιούμορ και ισορροπεί μεταξύ παρόντος και παρελθόντος: τα πορτρέτα των συγγενών, τα αρ νουβό αντικείμενα δίπλα σε πιο σύγχρονα έργα δημιουργούν μια αίσθηση συνέχειας.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το Open House Athens επιστρέφει με τη θεματική «Emerging City»

Design / Τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης ανοίγουν για το κοινό

Το πρόγραμμα του Open House Athens περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε ιστορικά και σύγχρονα κτίρια, επισκέψεις σε νέα αρχιτεκτονικά γραφεία, περιήγηση στην Κυψέλη και τη Φωκίωνος Νέγρη, καθώς και νυχτερινές διαδρομές στο κέντρο.
M. HULOT
Ένα σπίτι που δεν βασίζεται σε εντυπωσιακές χειρονομίες

Design / Ένα σπίτι που δεν βασίζεται σε εντυπωσιακές χειρονομίες

Στο σπίτι του αρχιτέκτονα Λουκά Μπομπότη και της Άννας Ζινσένκο στο Παλαιό Ψυχικό όλα φτιάχτηκαν απ' την αρχή, με βάση το καλό τους γούστο: mid-century design, vintage κομμάτια και ένα roof-garden που κόβει την ανάσα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Loewe Craft Prize 2026: Χειροποίητα αντικείμενα πέρα από κάθε φαντασία

Design / Loewe Craft Prize 2026: Χειροποίητα αντικείμενα πέρα από κάθε φαντασία

10 δημιουργίες που ξεχωρίσαμε από τις φετινές συμμετοχές στον ετήσιο θεσμό του Ιδρύματος Loewe που στηρίζει τους χειρώνακτες-καλλιτέχνες, συμφιλιώνοντας πατροπαράδοτες τεχνικές με σύγχρονες παρεμβάσεις.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ο Γκαουντί δεν έφτιαξε μόνο τη Sagrada Família

Design / Ο Γκαουντί δεν έφτιαξε μόνο τη Sagrada Família

Η Βαρκελώνη, η πόλη του σπουδαίου αυτού αρχιτέκτονα-ποιητή, είναι γεμάτη έργα του εξίσου εντυπωσιακά με τον μεγαλειώδη καθεδρικό, που αποτελούν τοπόσημα της Ισπανίας. Τώρα που η Sagrada Familia ολοκληρώνεται, ανατρέχουμε στη ζωή και στο έργο του σημαντικού δημιουργού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι με αέρα από το Μανχάταν

Design / Ένα σπίτι που βλέπει την αισθητική ως ελευθερία και όχι ως κανόνα

H φωτογράφος Calliope έφτιαξε ένα σπίτι στην Αθήνα που θυμίζει αυτό που είχε στο Μανχάταν. Καθε γωνιά του είναι σκηνοθετημένη στη λεπτομέρεια με όσα έχει βρει η ίδια από ταξίδια, γκαλερί και flea markets. Όλα με το δικό της εξαιρετικό γούστο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ