Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers

Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers Facebook Twitter
H πισίνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγει πάνω από 2.000 κύματα την ώρα και προσαρμόζεται σε σημεία ανάλογα με τις δεξιότητες του εκάστοτε surfer.
0

Το Surf Lakes είναι η μεγαλύτερη πισίνα με κύμα στον κόσμο και βρίσκεται στην Αυστραλία. Ο λόγος που είναι ιδιαίτερα γνωστή οφείλεται στο ότι έχει πέντε διαφορετικούς τύπους κύματος, πράγμα που την καθιστά ιδανικό μέρος για surfers.


H πισίνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγει πάνω από 2.000 κύματα την ώρα και προσαρμόζεται σε σημεία ανάλογα με τις δεξιότητες του εκάστοτε surfer. H τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί στο Surf Lakes μιμείται κατά κάποιον τρόπο τα τεράστια κύματα που συναντά κανείς στους ωκεανούς, τα οποία σκάνε είτε ανά δύο είτε ανά έξι.

Ο τρόπος με τον οποίο πηγάζουν τα κύματα προκύπτει από μια μεγάλη συσκευή που βρίσκεται στο κέντρο, η οποία παράγει διαφορετικού τύπου κύματα ανάλογα με το πού βρίσκεται ο κάθε surfer. Τα κύματα σκάνε είτε στην ακτή είτε μέσα σε υφάλους. Κάθε ύφαλος έχει διαφορετική περίμετρο έτσι ώστε να μπορεί να «διαχέεται» η ενέργεια του κύματος με διαφορετικές ταχύτητες, σχήματα και μεγέθη.

Ο λόγος που το Surf Lakes είναι ο παράδεισος των σέρφερ οφείλεται στο ότι διαθέτει πέντε πίστες, ανάλογα με τις δεξιότητες του καθενός. 

Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers Facebook Twitter

Ο λόγος που το Surf Lakes είναι ο παράδεισος των σέρφερ οφείλεται στο ότι διαθέτει πέντε πίστες, ανάλογα με τις δεξιότητες του καθενός. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι αρχάριοι, οι οποίοι μαθαίνουν για αρχή να ισορροπούν πάνω στη σανίδα και να πηδάνε μικρά κύματα. Στη συνέχεια, προχωρώντας στο δεύτερο επίπεδο, σειρά έχουν οι σέρφερ που μαθαίνουν πώς να κάνουν στροφές στη σανίδα. 

Αφού αποκτήσουν αυτές τις βασικές δεξιότητες, έπειτα μεταβαίνουν στην πίστα των προχωρημένων, εκεί όπου η κλίση των κυμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερη και καλούνται να κάνουν εναέριους ελιγμούς. Τα δύο τελευταία επίπεδα, το τέταρτο και το πέμπτο, απευθύνονται κατά βάση σε επαγγελματίες, όπου το ύψος των κυμάτων μπορεί να ξεπερνά τα δύο μέτρα και διεξάγονται διαγωνισμοί ανάμεσα στους συμμετέχοντες. 

Αυτή η τεράστια πισίνα στην Αυστραλία είναι ο παράδεισος των surfers Facebook Twitter

 

 

Δείτε τους surfers εν δράση

Με πληροφορίες από design boom

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Akatio: Το vintage studio που ανανεώνει τη συλλογή του κάθε πανσέληνο

Design / Akatio: Το vintage studio που ανανεώνει τη συλλογή του κάθε πανσέληνο

Αν μετανιώνετε που δεν εκτιμήσατε εκείνη την ‘80s φοντανιέρα της γιαγιάς σας και την πετάξατε, αν αγαπάτε την art de la table και ψάχνεστε με αυτή, αν σας απασχολεί η μοναδικότητα των πραγμάτων που συνθέτουν τον χώρο σας και έχετε κουραστεί από το μαζικό, αναζητήστε αυτό το studio που έχουν αγαπήσει οι Αθηναίοι vintage lovers.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αράτα Ισοζάκι: Ο «αυτοκράτορας» της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής

Απώλειες / Αράτα Ισοζάκι: Ο «αυτοκράτορας» της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας που πέθανε πριν από λίγες μέρες θεωρούνταν μία από τις πιο επιδραστικές φιγούρες της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής. Ανάμεσα στα κορυφαία δείγματα της δουλειάς του ανήκει και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ