7 δώρα για όσους αγαπούν το σύγχρονο ντιζάιν

Δώρα για όσους αγαπούν το σύγχρονο ντιζάιν Facebook Twitter
0

ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ σας που αγαπούν τη μινιμαλιστική και την αβανγκάρντ αισθητική είτε για εκείνους που έχουν δύσκολο γούστο στα ρούχα και στα gadgets και προτιμούν καλαίσθητα, αλλά πρακτικά αντικείμενα, ο κόσμος του design είναι ο ιδανικός για να αναζητήσει κανείς τα δώρα της εορταστικής περιόδου. 

Το αντιλαμβάνεται κανείς με την πρώτη ματιά, καθώς μπαίνει στο χαριτωμένο «it’s all oh so souvenir to me» (Σίνα 44, 10672), το οποίο διαθέτει αμέτρητες ευφάνταστες δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών και σχεδιαστών στα ράφια του.

Ξεχωρίζουν οι design-άτοι φελλοί, που είναι πλαισιωμένοι με κεραμικά καραβάκια και κυκλαδικά ειδώλια (15 ευρώ) και «θωρακίζουν» τα αγαπημένα σας κρασιά με στυλ, καθώς και τα πρωτότυπα σουβέρ από σκυρόδεμα που αποτυπώνουν τον αστικό ιστό της Αθήνας (36 ευρώ).

Δώρα για όσους αγαπούν το σύγχρονο ντιζάιν Facebook Twitter
Σουβέρ από σκυρόδεμα που αποτυπώνουν τον αστικό ιστό της Αθήνας.

Σε πιο μίνιμαλ γραμμές κινούνται οι προτάσεις στο Paraphernalia (Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15), οι οποίες συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με τα ανακυκλωμένα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά, προσφέροντας δώρα που συνδυάζουν το στυλ με την οικολογική συνείδηση.

Για όσους αναζητούν μια ευφάνταστη θήκη για αρωματικά στικ και θυμιάματα υπάρχει το περίτεχνο κατασκεύασμα που εμπνέεται από τις παραδοσιακές καμινάδες από τερακότα (17,50 ευρώ).

Αν, από την άλλη, ψάχνετε ένα πρωτότυπο φωτιστικό τραπεζιού, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τη λάμπα papier macher (270 ευρώ) διά χειρός της Βελγίδας σχεδιάστριας Marie Michielssen. Μαζί με την ιδιαίτερη κατασκευή της εκπέμπει ένα θερμό και γήινο φως για να κρατάει συντροφιά στις ατελείωτες νύχτες της ανάγνωσης.

Δώρα για όσους αγαπούν το σύγχρονο ντιζάιν Facebook Twitter
Λάμπα papier macher διά χειρός της Βελγίδας σχεδιάστριας Marie Michielssen.

Οι πιο τολμηροί μπορούν επίσης να στραφούν στις ανατρεπτικές προτάσεις του A future perfect & Friends (Πραξιτέλους 23), του καλαίσθητου μαγαζιού που από τη βιτρίνα του και μόνο δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι στο πωλητήριο του Guggenheim.

Ξεχωρίζουν τα πολύχρωμα χαλιά τοίχου που κυκλοφορούν σε πληθώρα σχεδίων και είναι επηρεασμένα από την ασιατική και ιαπωνική αισθητική (80-95 ευρώ) αλλά και το υπέροχο πολύχρωμο βάζο-ύμνος στη διαφορετικότητα και στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ (25,50 ευρώ), που είναι σίγουρα από τα καταλληλότερα δοχεία για να τοποθετήσει κανείς ένα λουλούδι.

Δώρα για όσους αγαπούν το σύγχρονο ντιζάιν Facebook Twitter
Το πολύχρωμο βάζο-ύμνος στη διαφορετικότητα και στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Αυτή είναι η ομορφιά του χώρου του design: προσφέρει λύσεις και προϊόντα που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο και ανάγκη. Και όσο για εκείνους που αναζητούν ένα δώρο το οποίο θα ξεπεράσει κάθε πρωτοτυπία υπάρχει μια λύση από το εξωτερικό: τα γυάλινα καλαίσθητα αντικείμενα της Sunnei που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έναν εύθραυστο, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό διακοσμητικό δονητή.

Δώρα για όσους αγαπούν το σύγχρονο ντιζάιν Facebook Twitter
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

Design / Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

Από την ανακαίνιση του Hilton Athens μέχρι το πρώτο ολοκληρωμένο κτίριο του Ελληνικού, τα καινοτόμα προϊόντα της ISOMAT ενισχύουν τα κορυφαία αρχιτεκτονικά έργα με λύσεις που υποστηρίζουν τις πιστοποιήσεις LEED, BREEAM και WELL.
THE LIFO TEAM
Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

Design / Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

Σε μια εποχή αυξανόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων, το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris.Architects αποδεικνύει ότι το κτίριο του αύριο μπορεί να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και την κοινωνία, συνδυάζοντας τη βιωσιμότητα με την αισθητική και την ανθρώπινη ευεξία.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Votanikos Business Park: Η Dimand μεταμορφώνει τις πρώην εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

ADM 2024: The New Vision / Votanikos Business Park: Η Dimand μεταμορφώνει τις πρώην εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

Tο όραμα της Dimand, που μέχρι σήμερα μεταφράζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο γεμάτο καινοτόμα large-scale projects, εμπλουτίζεται με έναν κόμβο επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνδυάζει χώρους πρασίνου και σύγχρονες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βοτανικού.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ρένα Σακελλαρίδου: «Θέλω η αρχιτεκτονική να έχει βάθος, σύνθεση, δομή»

ADM 2024: The New Vision / Ρένα Σακελλαρίδου: «Θέλω η αρχιτεκτονική να έχει βάθος, σύνθεση, δομή»

Η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου RS SPARCH και καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κοιτάζει πέρα από τα renders, προτείνει λύσεις για μια νέα σχέση μεταξύ πολιτείας και αρχιτεκτόνων και εξηγεί τη θέση της για μια αρχιτεκτονική με ουσία – και με φαντασία!
ΗΡΑ ΣΙΝΙΓΑΛΙΑ
Η A&M ARCHITECTS επαναπροσδιορίζει τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα της Αθήνας αναβιώνοντας ένα κτίριο γραφείων γύρω από το ιστορικό κέντρο

ADM 2024: The New Vision / Η A&M ARCHITECTS επαναπροσδιορίζει τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα της Αθήνας αναβιώνοντας ένα κτίριο γραφείων γύρω από το ιστορικό κέντρο

Ένας μοντέρνος ανασχεδιασμός που αγκαλιάζει την αρχαία κληρονομιά και εμπνέει τη σύγχρονη κουλτούρα στον χώρο εργασίας.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Οι κάθετοι κήποι της Αθήνας

ADM 2024: The New Vision / Οι εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι της Αθήνας

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Άρης Γιαννόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου WOA εξηγεί γιατί οι πράσινοι κήποι, πέρα από την καλαισθησία που προσφέρουν, είναι σημαντικοί για τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
M. HULOT