ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΩΝ '60s ένας σερίφης και η σύζυγός του αναζητούν τον εγγονό τους και τη χήρα του αδικοχαμένου γιου τους. Η αναζήτησή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με την οικογένεια του νέου συζύγου της τελευταίας, σε μια σύγκρουση που δεν θα αργήσει να πάρει άγρια τροπή.

 

Το πρώτο δεκάλεπτο της ταινίας μας δίνει με ιστγουντική δωρικότητα όσα χρειαζόμαστε να ξέρουμε για τους δυο κεντρικούς χαρακτήρες και για την τραγωδία που θα επηρεάσει τις αποφάσεις τους.

 

Η συνέχεια, κινούμενη ανάμεσα στο μελόδραμα και το γουέστερν, δείχνει ότι ο σκηνοθέτης έχει όλα όσα χρειάζονται για να δώσει στο κοινό ένα καλό δείγμα σοβαρού και ενήλικου στουντιακού σινεμά μεσαίου προϋπολογισμού που τείνει να εκλείψει. Έχει επίσης τα υλικά για ένα ενδιαφέρον twist στο είδος - το Let Him Go είναι ένα μητριαρχικό γουέστερν, όπου οι γυναίκες παίρνουν τις αποφάσεις και οι άντρες πρέπει να υποστούν τις συνέπειες αυτών.

 

Πρόβλημα δεν είναι τόσο που τη λύση τη δίνει στο τέλος ο αρσενικός, ούτε που επιλέγεται η μονομαχία για να κορυφωθεί το δράμα, άλλωστε η μονομαχία είναι δομικό στοιχείο του γουέστερν. Πρόβλημα είναι που ο τόνος και τα τεκταινόμενα σε αυτή την τελευταία πράξη φαντάζουν να προέρχονται από μια άλλη ταινία, «μεταμεσονύκτιας» λογικής, που ελάχιστη σχέση έχει με όσα προηγήθηκαν.

 

Έστω κι έτσι, θα θέλαμε να έχουμε δει το φιλμ σε αίθουσα, ώστε να απολαύσουμε στις σωστές διαστάσεις το πρωταγωνιστικό ανάστημα του Κέβιν Κόστνερ, την ερμηνευτική εξωστρέφεια της Ντάιαν Λέιν και την ικανότητα της Λέσλι Μάνβιλ να καταπίνει την οθόνη, όποτε εμφανίζεται. 

 

Πληροφορίες ταινίας

Κατηγορία: Γουέστερν

Έτος Παραγωγής: 2020

Χωρα Παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 114’

Εγχρωμο

Σκηνοθεσία: Τόμας Μπεζούκα

Πρωταγωνιστούν: Νταϊαν Λέιν, Κέβιν Κόστνερ, Λέσλι Μάνβιλ, Τζεφρι Ντονοβαν

 

*Διαθέσιμη στο movies club της Cosmote TV