Πρόστιμα στη Γερμανία για μίζες στην Ελλάδα

Πρόστιμα στη Γερμανία για μίζες στην Ελλάδα Facebook Twitter
5

Καμπάνα 500 χιλιάδων ευρώ  έριξε το δικαστήριο της Φρανκφούρτης στο γερμανικό οργανισμό σιδηροδρόμων (Deutsche Βahn) για μίζες που μοίρασε ο οργανισμός σε τέσσερις χώρες Αφρικής και την Ελλάδα, το διάστημα από το 2002 ως το 2006.

Οι Γερμανοί της Deutsche Βahn ανακοίνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν να αναλαμβάνουν έργα, κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά, στην Ελλάδα, αλλά και την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουάντα και την Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με την  Sueddeutsche Zeitung, η DB International, θυγατρική της Deutsche Bahn, έδωσε  μίζες 315 χιλιάδων ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια προκειμένου να παίρνει συμβόλαια κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά στις χώρες αυτές, όπως "για παράδειγμα στην Ελλάδα, στο δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη, το λιμάνι και την Κόρινθο". Η εταιρία απομάκρυνε 30 υπαλλήλους της για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και τον πρώην υπεύθυνο της στην Ελλάδα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
διαβάζω αλλού ότι φέυγουν από "διεφθαρμένες" χώρες. το γελίο ειναι οτι αυτοι δίναν τις μίζες, οι χώρες ειναι διεφθαρμένες. Φυσικά μιλάμε για την χρυσή εποχή των μιζών στην Ελλάδα.μια εταιρια που δέχεται (ή "προθυμοποείται")να δώσει μίζες στρεβλώνοι σοβαρά τον ανταγωνισμό, χαμε΄νοι είναι οχι μόνο το αντίστοιχο δημόσιο κάθε χώραςς, αλλά και οι αντίπαλες εταιρίες αλλά και ο ανταγωνισμός και η διαφάνεια γενικότερα.Τελικά ο μόνος που επωφελείται θεσμικά είναι η ίδια η μιζαδόρος εταιρία, και αυτό ειναι που θέλουν να αποκρύπτουν απο τον εαυτο τους οι γερμανοι. Και να μην της ζητούσαν θα είχαν ανάγκη να τις εφεύρουν.
Μου αρέσει πολύ όταν αποδεικνύεται ότι οι "ευσυνείδητοι" Γερμανοί είναι ευσυνείδητοι μόνο εντός Γερμανίας κι εκτός φέρονται σαν...Έλληνες. Όταν λέω πως έτσι είναι η φύση του ανθρώπου, όλοι ξέρουν να μιλούν για πολιτισμό και συνείδηση από μέρους των Γερμανών. Απλά εκεί υπάρχει κράτος, δε φταίει ούτε η ευσυνειδησία, ούτε η παιδεία τους.