Απειλές Στουρνάρα σε όσους αναμεταδίδουν ΕΡΤ

Απειλές Στουρνάρα σε όσους αναμεταδίδουν ΕΡΤ Facebook Twitter
8

Με ένα e-mail που φέρεται να έχει αποσταλεί από σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα απειλούνται με κυρώσεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί που αναμεταδίδουν την ΕΡΤ.

Το μέιλ έχει ως εξής:

Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM

Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.

Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,

Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.»

Η απάντηση στο μέιλ αυτό ήρθε τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: "Οι απειλές της κυβέρνησης ενάντια στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», καθώς και σε άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που μεταδίδουν την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτελεί το νέο επεισόδιο στο κρεσέντο ωμού αυταρχισμού της κυβέρνησης. 

Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν  αυταρχικά καθεστώτα τύπου Ερντογάν. Ποιο είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης Σαμαρά; Μήπως θα στείλει τον εισαγγελέα και στην EBU, καθώς και σε άλλους σταθμούς στο εξωτερικό;

Η ενημέρωση δεν φιμώνεται, η Δημοκρατία θα μείνει όρθια. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που δείχνουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους και την αποφασιστικότητά τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι η απάντηση στα σχέδιά τους."

 «Μήπως θα στείλουν τον εισαγγελέα και στην EBU που αναμεταδίδει την ΕΡΤ;», διερωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας το e-mail από σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα που απαγορεύει σε σταθμούς την αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ. Η κ. Γεννηματά είπε επίσης ότι «το μαύρο στην οθόνη σόκαρε και ενεργοποίησε τους Έλληνες πολίτες», και κάλεσε τους αποστολείς «αντί να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, να ακούσουν τη φωνή της Δημοκρατίας και της λογικής». «Το επόμενο βήμα θα είναι μήπως να στείλει ο Υπουργός Οικονομικών τον εισαγγελέα στην EBU που επίσης αναμεταδίδει την ΕΡΤ;», προσθέτει.

«Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα που όλοι οφείλουν να αντιληφθούν. Ναι στο πρόγραμμα εξυγίανσης, με διάλογο στη Βουλή, με την ΕΡΤ ανοιχτή», επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και καλεί τον κ. Στουρνάρα να αποσύρει αμέσως το επίμαχο mail που απαγορεύει την αναμετάδοση της εκπομπής του προγράμματος της ΕΡΤ.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πάντως χθες βράδυ ο Στουρνάρας έτρωγε και έπινε με τον Παπαχελά σε σικ εστιατόριο του Π.Ψυχικού και χασκογέλαγαν.Ίσως κανόνιζαν τη στελέχωση της ΕΡΤ μετά το άνοιγμα. Βέβαια, ό,τι και να πούμε, ο Παπαχελάς καλύτερος από τον Αιμίλιο Λιάτσο είναι.
ΤΩΡΑ συνταγματαρχα στουρναρα να σηκωθουν F-16 και να αναχαιτισουν το σημα που παει στο εξωτερικο......!πωs κατανταει ο ανθρωποs για να στηριξει τα οικονομικα αφενμτικα του......?Υ.Γ:να περασει,δεν βριζω!....ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΩ!