«Πόρτα» από τους ομογενείς της Ν.Υ. στη «Χρυσή Αυγή»

«Πόρτα» από τους ομογενείς της Ν.Υ. στη «Χρυσή Αυγή» Facebook Twitter
2

Την έντονη ανησυχία της για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, εκφράζει σε ανακοίνωση της η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση στις ΗΠΑ, η ΑΧΕΠΑ, όπως δημοσιεύει σήμερα το ελληνικό τμήμα της Voice of America.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση με αφορμή την πρόθεση της Χ.Α. να ανοίξει παράρτημα και στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Τζον Γροσσομανίδης, χαρακτηρίζει «νέο-ναζιστικό κόμμα» τη Χ.Α. και απορρίπτει «με τον εντονότερο δυνατό τρόπο», τη δημιουργία παραρτήματος εκεί. «Ο φασισμός δεν έχει καμία θέση στις ΗΠΑ» σημειώνει ο Τζον Γροσσομανίδης.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΑΧΕΠΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΑΧΕΠΑ η οποία ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους έλληνες μετανάστες από το ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αναφορές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες.

Η άνοδος του εξτρεμισμού έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της Ειδικής Συντονίστριας των ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλέι, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τις βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις που δέχονται μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα που αναζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Πρακτικές παραστρατιωτικών ομάδων εις βάρος μεμονωμένων ατόμων σε μια ελεύθερη κοινωνία είναι ανησυχητικές ανέφερε η κ. Πιλέι».

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Γροσσομανίδης απορρίπτει με τον εντονότερο δυνατόν τρόπο την ίδρυση παραρτήματος του «Νέο-Ναζιστικού Κόμματος», όπως το χαρακτηρίζει, «Χρυσή Αυγή» στην Νέα Υόρκη.

«Ο φασισμός δεν έχει καμία θέση στις ΗΠΑ» αναφέρει ο Τζον Γροσσομανίδης και συνεχίζει λέγοντας ότι πολλοί ελληνοαμερικανοί και μέλη της ΑΧΕΠΑ πολέμησαν και θυσίασαν την ζωή τους για την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εμ, ο ρατσισμός είναι καλός όταν είσαι στο τσαρδάκι σου και κάνεις το μάγκα στον άλλο. Κατά τους Εθνικιστές όλοι πρέπει να κλειστούν στα κράτη-έθνη, στα τσαρδάκια τους και εκεί μέσα αυτοί να ταλαιπωρούν τον κόσμο.