ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.10.2021 | 00:26

Πως

Ξεπερνάς την απώλεια ενός προσωπου; Ο φίλος μου έχασε τον πατέρα του, και έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για το οτιδηποτε. Νομίζω ότι απο το πένθος πάει στην κατάθλιψη. Βρήκε ένα τηλ ειδικου αλλά δεν παίρνει. Κολλάει. Πρέπει να το κάνει μόνος του. Εγώ τι να κάνω όμως; Πως να το χειριστω? Ήταν κολλημένος στους γονείς του και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο γιατί πρέπει να προσαρμόσει όλη του τη ζωή πάλι από την αρχή.
4
 
 
 
 
σχόλια

Να τον αφήσεις να πενθησει και να πάρει τον χρόνο του. Μην ανακατευεσαι σε τόσο προσωπικά θέματα, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις βιώσει την οριστική απώλεια αγαπημένου σου προσώπου.
Δεν μπορείς εσύ να κάνεις τίποτα παρά μόνο να δώσεις χώρο και χρόνο.

Η απώλεια ενός γονέα είναι κάτι οδυνηρό ειδικά όταν έχεις καλές σχέσεις. Τα στάδια του πένθους είναι :
1)άρνηση
2) θυμός
3) κατάθλιψη
4) διαπραγμάτευση
5) αποδοχή.
Μέχρι να φτάσει στο τελευταίο μπορεί να περάσουν χρόνια όντας κολλημένος στα προηγούμενα. Είναι σημαντικό να πάει σε ψυχολόγο γιατί θα τον βοηθήσει να ξεμπλοκαρει με τα συναισθήματά του και να τα αφήσει να τον πλημμυρίσουν. Πρέπει να εκφραστεί όπως του έρχεται και να μην έχει άρνηση να δεχτεί την πραγματικότητα που προκαλεί συντριπτικά συναισθήματα. Χρειάζεται χρόνο και ανθρώπους να τον αγαπούν γύρω του που θα τον αφήνουν να εκφράζεται όπως νιώθει.