ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρι
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρό ζάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 100 γρ. φιδέ ζυμαρικό
  • 1,5 λίτρο ζωμός κότας ή νερό με 2 κύβους κοτόπουλο
  • 4 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • Κριτσίνια πολύσπορα
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τον φιδέ σπασμένο με το χέρι.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 13-15 λεπτά.
  3. Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό (που δεν βράζει δυνατά) ρίχνουμε λίγο ξίδι και αλάτι και προσεχτικά σπάμε ένα-ένα τα αυγά, αφού κάνουμε μια δίνη στο νερό με ένα κουτάλι.
  4. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε τα αυγά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, προσθέτουμε το θυμάρι και τον χυμό λεμονιού.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε ένα αυγό, αλατοπιπερώνουμε στο κέντρο, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και βάζουμε και λίγα κρουτόν.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα