Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας.

Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
18

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

Η Νότια Κορέα έχει το υψηλότερο ποσοστό πλαστικής χειρουργικής ανά κάτοικο, από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν γίνει όχι μόνο ο κανόνας, αλλά «αναπόσπαστο» κομμάτι της λεγόμενης διαδικασίας της αυτο-βελτίωσης, όπως έχει ονομαστεί η νέα μόδα εκμοντερνισμού και εμμονικού καλλωπισμού για άντρες και γυναίκες.

"Πρόκειται για μια κουλτούρα όπου οι άνδρες κρίνονται από τις οικονομικές τους απολαβές, και οι γυναίκες και από την ομορφιά τους. Τα ανδροκρατούμενα ΜΜΕ ενισχύουν διαρκώς το μοντέλο της ιδανικής γυναίκας."

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια έντονη, σουρεαλιστική σχεδόν, ομογένεια στην εμφάνιση των νέων γυναικών, όπως άλλωστε καταδείχθηκε και πρόσφατα με τις πανομοιότυπες διαγωνιζόμενες των καλλιστείων Μις Κορέα 2013.

Η Κορεάτισσα καλλιτέχνης και φωτογράφος Ji Yeo, συνάντησε, για χάρη του project της Beauty Recovery Room, περίπου δέκα γυναίκες που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μία τέτοια διορθωτική επέμβαση, και οδηγούνταν στα περιβόητα δωμάτια ανάρρωσης για τα επόμενα εικοσιτετράωρα..

Ποτέ πριν η ομορφιά δεν έδειχνε να πονάει τόσο πολύ..

Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter
Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας. Facebook Twitter

[ via ]

Φωτογραφία
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Το φωτογραφικό έργο της Ανιές Βαρντά σε μια νέα έκθεση/ Το Παρίσι της Ανιές Βαρντά έχει χιούμορ/ Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία/ Το ανορθόδοξο και διψασμένο για ζωή βλέμμα της Ανιές Βαρντά

Φωτογραφία / Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία

Μία νέα έκθεση στο Μουσείο Καρναβαλέ στο Παρίσι παρουσιάζει το ελάχιστα γνωστό φωτογραφικό έργο της σπουδαίας Γαλλίδας σκηνοθέτριας της Νουβέλ Βαγκ, αναδεικνύοντας τη λοξή και χιουμοριστική ματιά της στην πόλη του Παρισιού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι γονείς μου κρατιούνται χέρι-χέρι μετά τον υποβοηθούμενο θάνατό τους

Φωτογραφία / Οι γονείς μου κρατιούνται χέρι-χέρι μετά τον υποβοηθούμενο θάνατό τους

«Η ζωή τους γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Δεν ήθελαν να πάνε σε οίκο ευγηρίας και κανένας από τους δύο δεν ήθελε να ζήσει χωρίς τον άλλον. Έτσι έφυγαν από τη ζωή μαζί». Η πιο προσωπική φωτογραφία του Martin Roemers
THE LIFO TEAM
Αποτυπώνοντας την ολοκληρωτική χαρά του ποδοσφαίρου σε μια και μόνο στιγμή

Φωτογραφία / Αποτυπώνοντας την έκσταση του ποδοσφαίρου σε μερικά κλικ

Ο φωτογράφος André Coelho βρέθηκε στο στάδιο Nilton Santos στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που ήταν γεμάτο με χιλιάδες οπαδούς της Μποταφόγκο που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα από κοντά.
THE LIFO TEAM
Νίκος Οικονομόπουλος: «Οι μοδάτοι φωτογραφίζουν σήμερα με φιλμ· αλλά η ψηφιακή είναι μακράν ανώτερη φωτογραφία»

Νίκος Οικονομόπουλος / Νίκος Οικονομόπουλος: «Οι μοδάτοι φωτογραφίζουν σήμερα με φιλμ· αλλά η ψηφιακή είναι μακράν ανώτερη φωτογραφία»

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος του Magnum μιλά στον M. Hulot για την συναρπαστική φωτογραφική του ανέλιξη και τις σκέψεις του πάνω στα αιώνια διλήμματα της τέχνης του.
M. HULOT
Αγκαλιές και φιλιά στο τέλος του κόσμου. H τρυφερή μελαγχολία στις εικόνες του Spyros Rennt

Spyros Rennt / «Το κουίρ είναι το βάρος που σηκώνουμε απέναντι στην κοινωνία που δεν μας αγκαλιάζει»

Φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, εραστές: Στο τέταρτο φωτογραφικό του βιβλίο «Intertwined», ο Έλληνας καλλιτέχνης Spyros Rennt στρέφει το βλέμμα του προς μια πιο ήσυχη πλευρά της κουίρ επαφής.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
«Η Ελλάδα που πρωτοείδα ήταν βουτηγμένη στη φτώχεια» ή «Γνώρισα/πρόλαβα μια Ελλάδα ανέγγιχτη και αναλλοίωτη». ή «Οι άνθρωποι στα νησιά δεν γνώριζαν καν τι σημαίνει τουρίστας»

Οι Αθηναίοι / «Τώρα η γλώσσα του Οδυσσέα είναι η γλώσσα μου. Και το Αιγαίο είναι η θάλασσά μου»

Γεννημένος στο Σικάγο, η αληθινή αλλαγή στη ζωή του ήρθε όταν ταξίδεψε για πρώτη φορά στα ελληνικά νησιά και την Αθήνα το 1954. Αποτύπωσε φωτογραφικά «τα χρόνια της ελπίδας σε μια Ελλάδα ανέγγιχτη και αναλλοίωτη». Σήμερα, εκφράζει την ανησυχία του για τα όμορφα τοπία της και τις γειτονιές, όπως η Πλάκα, που «είναι γεμάτες από καταστήματα με σουβενίρ». Ο φιλέλληνας φωτογράφος Ρόμπερτ Μακέιμπ είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οι φωτογραφίες της Χλόης Ακριθάκη γίνονται έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Φωτογραφία / Μια έκθεση για τους πολύ προσωπικούς χώρους των καλλιτεχνών

Η έκθεση «Συναντήσεις» της Χλόης Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη είναι μια σειρά φωτογραφιών που ξεκινά το 1992, στο ατελιέ του πατέρα της, και φτάνει μέχρι σήμερα, με την ίδια να επισκέπτεται φίλους εικαστικούς κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι νικητές και οι φιναλίστ του Nature Photography Contest 2024

Φωτογραφία / Οι νικητές και οι φιναλίστ του Nature Photography Contest 2024

Οι νικητές του δεύτερου ετήσιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας Φύσης παρουσιάζουν εκπληκτικές εικόνες που κόβουν την ανάσα και αποκαλύπτουν τη ζωή στον πλανήτη μας. Ο φετινός διαγωνισμός αναδεικνύει τη δύναμη της φωτογραφίας να αποτυπώνει τοπία, την άγρια ζωή και τη λεπτή ισορροπία που διατηρεί τη ζωή στη Γη.
THE LIFO TEAM
«Η ζωή είναι παράξενη και αστεία» - Μία ταινία για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Βρετανού φωτογράφου Martin Parr

Φωτογραφία / Η ζωή και το έργο του φωτογράφου Martin Parr γίνονται ντοκιμαντέρ

«Προσπαθώ να δείξω τα πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα και μερικές φορές είναι αστεία. Οι άνθρωποι είναι αστείοι, οπότε πώς γίνεται να μην είναι και το έργο αστείο; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου χιουμοριστικό φωτογράφο, αλλά η ζωή είναι παράξενη και αστεία».
THE LIFO TEAM

σχόλια

13 σχόλια
Σάββατο νωρίς το βραδάκι στο κέντρο Νοτιοκορεατικής μεγαλούπολης, στην περιοχή με τις τρέντυ μπουτίκ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, κάτι στενά μαγαζάκια έχουν μπροστά τεράστιες ουρές από μικρά κοριτσόπουλα, ντυμένα και φτιαγμένα σα να βγήκαν από διαφήμιση ρούχων, εξοπλισμένα με τα τελευταία smartphones τής Samsung που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Τι παρέχουν αυτά τα μαγαζιά; Ο σοφός μάντης θα διαβάσει το μέλλον τους να τις πει εάν αξίζει το ραντεβού με τον νεαρό που θα ακολουθήσει...Ο γάμος είναι σίγουρα σημαντικό γεγονός στη ζωή κάποιου - για κάποιους, ίσως και το σημαντικότερο. Για πολλές Κορεάτισσες όμως, κατά δική τους ομολογία, το πιο σημαντκό δεν είναι ο γάμος αυτός καθεαυτός, αλλά κάτι που σχετίζεται... Για σκεφτείτε... Λοιπόν, για πολλές, το πλέον σημαντικό γεγονός είναι οι φωτογραφίες τού γάμου! Πρέπει να δείχνουν τέλειες (όπως το αντιλαμβάνονται αυτές) για αυτή την φωτογράφιση η οποία διαρκεί πολλές ώρες και κοστίζει πολλά λεφτά. Για μια ωραία φωτογραφία γάμου, αξίζει και ο πόνος και το οικονομικό κόστος των πλαστικών επεμβάσεων. Είναι το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής τους (η φωτογράφιση)!Πολλές Κορεάτισσες προτιμούν να υποσιτίζονται τρώγοντας ως κυρίως φαγητό μόνο ρύζι και τσιμπολογώντας κανένα τουρσάκι προκειμένου να ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά σε υπερμεγέθη τρέντυ λάττε των Starbucks τα οποία επιδεικνύουν ως τρόπαια.Βέβαια δεν είναι όλες ίδιες. Αλλά η κοινωνική πίεση είναι τόσο έντονη που δεν αφήνει πολλά περιθώρια διαφορετικότητας. Έχω ακούσει για την ποινή του "εξοστρακισμού" που επιβάλλεται από "μαθητικό δικαστήριο" στις συμμαθήτριες που ακολουθούν το δικό τους στυλ.
Γιατί φρικάρετε;; Ετσι είναι κι εδώ. Νομίζετε πως οι φρεσκοχειρουργημένες ελληνίδες είναι λιγότερο ταλαιπωρημένες;; Ή νομίζετε πως τα κορμιά που βλέπετε τα τελευταία χρόνια στις παραλίες είναι αποκλειστικά προϊόντα δίαιτας και γυμναστηρίου;; Σας έχω νέα - το ρετούς πάει σύννεφο κι εδώ. Κι αν τις κάνει να αισθάνονται καλά, καλά κάνουν. Βέβαια και μερικοί μήνες ψυχανάλυσης θα βοηθούσαν το όλο κόνσεπτ, τουλάχιστον να ξέρουν γιατί το κάνουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
Για να λέμε και του λόγου το αληθές,η Απω Ανατολη έχει ένα κάπως βίαιο ιστορικό στο θέμα της γυναικείας ομορφιάς.Στην Κινα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα έσπαγαν την καμαρα στα πέλματα των μικρών κοριτσιών ωστε να εμποδίσουν την αναπτυξη του ποδιου, καταδικάζοντας τες να είναι ουσιαστικά κουτσές σ'ολη τους τη ζωη γιατι αλλιώς μπορεί να μην εβρισκαν γαμπρό-το μικρό ποδι εδειχνε υποτίθεται ευγενική καταγωγή. Οπότε δεν ξέρω αν φταιει το δυτικό πρότυπο των πλαστικών για αυτή την έξαρση στη Ν.Κορέα ή αν πρόκειται για μια ριζωμένη αντίληψη που έχουν αυτοι οι λαοι,για τους οποίους ειναι απόλυτα θεμιτο η γυναικεία ομορφιά να συνδέεται με μια ψυχαναγκαστική καταπίεση.
καλή συσχέτιση. γαμώτο, φρίκαρα τόσο πολύ από τις εικόνες που δεν κατάφερα να σκεφτώ τίποτα παραπέρα. ευχαριστώ που μου'δωσες μπρος. λογικά η κοινωνική τους τωρινή πραγματικότητα συμπεριλαμβάνει και τα παρελθόντα πρότυπα.
υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσουμε: ας υπογράψουμε όλοι μας μια έκκληση στην ΝΟΤΙΟ Κορέα να γκρεμίσει το τείχος του αίσχους που η ίδια έχτισε για να δούμε κι εμείς τι γίνεται...
Τρομακτικό, οπως τρομακτική ειναι η οποιουδήποτε είδους υποταγή σε στερεότυπα. Το θεωρώ εξίσου σκληρό οτι οι άνδρες στη Ν. Κορέα κρίνονται απο τις οικονομικές τους απολαβές, οπως αναφέρει το άρθρο. Και τα δυο οδηγούν σε ανελευθερες επιλογές, απλώς στην περίπτωση των κοριτσιών αυτών, ειναι σωματικά πιο επίπονο.
ένιωσα το δερματάκι μου να τσιτώνεται. πώς στην ευχή το κάνει αυτό κάποιος στον εαυτό του; κανονικά θα έπρεπε να τις βλέπουν όλοι οι επίδοξοι πελάτες.