Εξάρχεια: Σε εφαρμογή το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.- Περιπολίες με drone και σκύλους

Εξάρχεια: Σε εφαρμογή το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.- Περιπολίες με drone και σκύλους Facebook Twitter
Σε εφαρμογή από σήμερα το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
6

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια.

Με βάση το νέο σχέδιο, στα Εξάρχεια θα κάνουν καθημερινά περιπολίες 90 αστυνομικοί- 30 ανά βάρδια- πεζοί και εποχούμενοι. Στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος, ΔΙΑΣ, «Δράση», Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας θα συμμετέχουν στις περιπολίες.

Επιπλέον, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι τα ΜΑΤ θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο το βράδυ, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που θα κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους.


«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς», ανέφεραν στο ΑΠΕ αστυνομικές πηγές.

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα πει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην γίνει η καταγγελία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα κατονομάσει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην τον καταγγείλει

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν για να μην προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ελλάδα / Κάμερες στην Αττική: Τα πρώτα αποτελέσματα, σε ποιους δρόμους υπάρχουν - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Η πιλοτική εγκατάσταση καμερών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε οκτώ σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική
THE LIFO TEAM