Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ Facebook Twitter
Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ σε ηλικία 77 ετών. Στη φωτογραφία με την Ρένα Βλαχοπούλου από το ρόλο της στην ταινία Η Παριζιάνα
1

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η ηθοποιός Έρρικα Μπρόγιερ μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τις τελευταίες ημέρες, η Έρρικα Μπρόγιερ, νοσηλευόταν στην εντατική κεντρικής κλινικής των Αθηνών. Στις 8 Δεκεμβρίου, ο παραγωγός Μαυρίκιος Μαυρικίου είχε ανακοινώσει ότι η ηθοποιός θα απουσίαζε για λίγο καιρό από την παράσταση «Η Παριζιάνα» που συμμετέχει ως guest. Από χθες υπήρχαν πληροφορίες πως η κατάσταση της υγείας της ήταν σοβαρή και σήμερα η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Έρρικα Μπρόγιερ η οποία υπήρξε μια από τις σταρ της Φίνος Φιλμς, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς) αλλά η γνωστή ηθοποιός μαζί με την αδερφή της Μαργαρίτα αποφάσισαν να κρατήσουν το επίθετο της μητέρας τους, που είχε καταγωγή από την Αυστρία. 

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ Facebook Twitter
Η Έρρικα Μπρόγιερ με τον Κώστα Καρρά

Η Έρρικα Μπρόγιερ έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπου τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε μαζί με την αδερφή της αλλά και μόνη της. Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961 και έναν χρόνο μετά έκαναν και την πρώτη τους εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου. Ένας από τους ρόλους που την έκανε γνωστή ήταν αυτός στο φιλμ Η Παριζιάνα δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου.

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ Facebook Twitter

Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ' έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).

 
 

Με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά γνωρίστηκαν στην ταινία «Τα 201 καναρίνια». Ο γάμος τους ήρθε δυο χρόνια αργότερα και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Σάντρα. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της, τον Γιάννη Μαρινάκη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει για την σχέση της με τον Κώστα Βουτσά: «Ο γάμος μας χάλασε ίσως γιατί δουλεύαμε πάρα πολύ γιατί δεν έφταναν τα χρήματα, οπότε σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Καμιά φορά τον ζήλευα. Ο Κώστας δεν έδινε δικαιώματα, ότι έκανε τα έκανε πολύ κρυφά. Πολλές μου είπαν εκ των υστέρων ότι είχαν κάνει κάτι με τον Κώστα. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Δεν με ενόχλησε όταν τα έμαθα. Τον αγαπώ τόσο πολύ. Ο Κώστας ήταν και θα είναι ο άνδρας της ζωής μου... Στον γάμο του χάρηκα και συγκινήθηκα πολύ. Μακάρι όλοι να είχαν το κουράγιο και τη δύναμή του. Η Αλίκη είναι καταπληκτική. Ίσως είναι αυτή που αγάπησε περισσότερο».

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ Facebook Twitter
Η Έρρικα Μπρόγιερ με τον Κώστα Βουτσά

Kαι η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση δυο μήνες πριν

 
Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια