Πιερρακάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις μέσω κινητού

Πιερρακάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις μέσω κινητού Facebook Twitter
2

Τη συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία έθεσε ως στόχο των επόμενων μηνών ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε δηλώσεις του στο Action24, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως «θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα sites των διαφορετικών υπουργείων».

Ο υπουργός τόνισε τον κομβικό ρόλο των ΚΕΠ και την πρόθεση περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν. «Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μη χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα "σκοτώνει" τουλάχιστον μία ουρά» είπε.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στους ψηφιακούς δείκτες και στις προοπτικές της. Όπως είπε, «οι Αμερικάνοι έχουν μία πάρα πολύ ωραία λέξη το "underdog". Υπάρχει αυτή η λέξη, κάποιου που φαίνεται να είναι τελευταίος, αλλά ξαφνικά κάνει ένα σπριντ και συχνά κερδίζει ακόμα και τον Μαραθώνιο. Καταλαβαίνω ότι η Ελλάδα, έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, πλέον είναι μία χώρα που έχει μόνο έναν δρόμο, να πάει μπροστά. Στόχος είναι να καταφέρουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα από ουραγό, ενδεχομένως και πρωτοπόρα σε πολλά πράγματα, γιατί αυτή είναι η θέση που μας ταιριάζει».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πρόσφατη εμπειρία ΕΦΚΑ. Είσπραξη επιδόματος 15νθήμερης ασθένειας.Το κατάλληλο έντυπο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Τοπικό ΕΦΚΑ: το δικό μας είναι λίγο διαφορετικό, περάστε να το πάρετε. ΟΚ. Το στέλνεις ηλεκτρονικά στον εργοδότη που το συμπληρώνει χειρόγραφα. Στο στέλνει στο σπίτι με ΕΛΤΑ κούριερ που χρειάζεται 3 μέρες! Παραδίδει 8.00-17.00 χωρίς να τηλεφωνήσει πριν, πρέπει να τον παραμονεύεις. Συμπληρώνεις κι' εσύ το έντυπο και πηγαίνεις στην ουρά. 105 λεπτά γιά 15 αριθμούς. Όταν έφτασα μπροστά οι δύο υπάλληλοι συζητούσαν υπηρεσιακά επί 3-4 λεπτά. Κάποια στιγμή χτύπησε το κινητό της μιάς, Ωχ! και όμως όσο κράτησε το τηλεφώνημα, συγχρόνως εξυπηρετήθηκα. Σώθηκα. Η συνολική διαδικασία κράτησε 8 μέρες. Πληρώθηκα στις 15 μέρες. Ηλεκτρονικά το κόβω 1 μέρα γιά την υποβολή και 2 γιά την εκκαθάριση από την "υπηρεσία".
Ααα ρε παλιοφιλελέδες, ο συριζα θα είχε προσλάβει 10000 καρανίκες για να βαράνε σφραγίδες και να μειώσουν παράλληλα την ανεργία.Μ΄ένα ζμπάρο 2 τρυγώνια. Έτςι;