Update: Προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε Καμίνη

Update: Προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε Καμίνη Facebook Twitter
6

Με μια άκρως προκλητική ανακοίνωση απαντά η Χρυσή Αυγή στα όσα θλιβερά είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί στο Φρουραρχείο Αθηνών με την επίθεση του βουλευτή της, Γιώργου Γερμενή στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

«Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», τονίζει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της για το περιστατικό.

Ανακοινώσεις για τα γεγονότα στο Φρουραρχείο Αθηνών εξέδωσαν και τα κόμματα της Αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές.

Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Από εκεί και πέρα, η δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια "από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε" στην Πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ 'αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους. Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης "από όλους σε όλους" και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή.»

ΔΗΜΑΡ: «Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των «συσσιτίων μίσους» της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής,οπλοφορώντας, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12 χρονο κορίτσι. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση στο Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω».

ΠΑΣΟΚ: «Να εφαρμόσουν το νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη», κάλεσε τις αρμόδιες αρχές η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι' άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια».

Την ίδια ώρα την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη καταδίκασε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας: «Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας». Από την πλευρά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας διαμήνυσε ότι:  «Εφαρμόζονται οι εντολές του Πρωθυπουργού για ευνομία στην πλατεία Συντάγματος και παντού».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ