Πέτσας: Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σε δύο φάσεις

Πέτσας: Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σε δύο φάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την πάγια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για πάταξη της υπερφορολόγησης, επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δανειστές της χώρας «δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό» ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως θα μειωθεί σε δύο φάσεις: κατά 20% τον πρώτο χρόνο και κατά 10% τον επόμενο. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Νέα Δημοκρατία είχε ετοιμάσει τα πρώτα νομοσχέδια από τότε που ήταν ακόμα αντιπολίτευση. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και στην πορεία φορολογικό νομοσχέδιο. «Σκοπός να είναι ψηφισμένα και σε λειτουργία από τον Αύγουστο», διευκρίνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι οι δανειστές δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν πρόκειται απλώς για ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά για μίαί μεταρρυθμιστική τομή. Το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας.

Καλούμενος να σχολιάσει την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στη χθεσινή, ισχυρή σεισμική δόνηση, ο κ. Πέτσας είπε: «To πρόβλημα δεν είναι στο κράτος. Υπάρχει το κράτος και λειτουργεί. Ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας ζητεί όμως πολιτική καθοδήγηση από τους ηγέτες του. Αυτοί δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση, όχι για τα υπηρεσιακά θέματα αλλά για να αποφεύγονται σφάλματα κι ολιγωρίες. 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η κυβέρνηση έπραξε με βάση τα παραπάνω, με τον ίδιο τρόπο τόσο στην Χαλκιδική όσο και στον σεισμό της Αθήνας.

Όπως τόνισε, χθες όσο πιο γρήγορα με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχαν ξεκινήσει για συντονιστικό πυροσβεστικής.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αν δεν ήσασταν τόσο βλάκες το 2015, ο ΕΝΦΙΑ θα ήταν τώρα εξαιρετικά χαμηλός. Αντί αυτού αυξήθηκε κιόλας από αυτούς που ψηφίσατε για να τον καταργήσουν. Πάλι καλά σας έκοψε λίγο παραπάνω (όχι πολύ, προς Θεού) σε αυτές τις εκλογές.