Πολυτεχνείο: Αναρχικοί έριξαν μολότοφ στα ΜΑΤ - Κόπηκε η κυκλοφορία

Πολυτεχνείο: Αναρχικοί έριξαν μολότοφ στα ΜΑΤ - Κόπηκε η κυκλοφορία Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Νέα επίθεση κουκουλοφόρων σε βάρος των ΜΑΤ, σημειώθηκε απόψε στο Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Λίγο μετά τις 10μ.μ, αντιεξουσιαστές, φορώντας κουκούλες και κράνη, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε βάρος των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. 

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν ως «ορμητήριο» τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και, για λόγους ασφαλείας διακόπηκε η κυκλοφορία από την οδό Ιουλιανού μέχρι τη Στουρνάρη.

Απειλές και υπονοούμενα στα Εξάρχεια

Μετά το μπαράζ επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στα Εξάρχεια, αναρχικοί εμφανίζονται σε βίντεο να απειλούν τους αστυνομικούς, στη μέση του δρόμου, εκτοξεύοντας σαφή υπονοούμενα για τη σωματική τους ακεραιότητά όπως «είδατε οι λιμενικοί τι πάθανε;».

Στο επίμαχο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα το κανάλι OPEN BEYOND, οι άγνωστοι κινούνται ανάμεσα σε φωτιές, απειλώντας επί της ουσίας τα ΜΑΤ ότι κινδυνεύουν να πάθουν όσα υπέστησαν και οι δύο λιμένικοι, που είχαν δεχτεί επίθεση από αιχμηρά αντικείμενα στις 4 Απριλίου.

Τότε, ομάδα περίπου 50 ατόμων, με αυτοσχέδιο οπλισμό και καλυμμένα πρόσωπα, είχαν επιτεθεί σε κλιμάκιο οχτώ αστυνομικών και εισαγγελέα, που ερευνούσαν κτίριο στα Εξάρχεια για υπόθεση ναρκωτικών.

Από την επίθεση, δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν - ο ένας από μαχαιριές στον μηρό και ο δεύτερος από γροθιές στο πρόσωπο, καταλήγοντας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια με περισσότερες από 80 προσαγωγές.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα διαβεβαίωσε από την πλευρά της πως οι αρχές λαμβάνουν καθημερινά μέτρα για την ασφάλεια στα Εξάρχεια, τα οποία χαρακτήρισε «Μονμάρτη» της Αθήνας.

«Άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια