Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι απειλούν τα ΜΑΤ «είδατε οι λιμενικοί τι πάθανε;»

Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι απειλούν τα ΜΑΤ «είδατε οι λιμενικοί τι πάθανε;» Facebook Twitter
0

Μετά το μπαράζ επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στα Εξάρχεια, αναρχικοί εμφανίζονται σε βίντεο να απειλούν τους αστυνομικούς, στη μέση του δρόμου, εκτοξεύοντας σαφή υπονοούμενα για τη σωματική τους ακεραιότητά όπως «είδατε οι λιμενικοί τι πάθανε;». 

Στο επίμαχο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα το κανάλι OPEN BEYOND, οι άγνωστοι κινούνται ανάμεσα σε φωτιές, απειλώντας επί της ουσίας τα ΜΑΤ ότι κινδυνεύουν να πάθουν όσα υπέστησαν και οι δύο λιμένικοι, που είχαν δεχτεί επίθεση από αιχμηρά αντικείμενα στις 4 Απριλίου. 

«Τι πάθανε οι λιμενικοί οι δύο; Τι πάθανε τα χεράκια τους; Είδατε τι πάθανε» ακούγονται να φωνάζουν κατά των αστυνομικών.

Στις 4 Απριλίου, ομάδα περίπου 50 ατόμων, με αυτοσχέδιο οπλισμό και καλυμμένα πρόσωπα, είχαν επιτεθεί σε κλιμάκιο οχτώ αστυνομικών και εισαγγελέα, που ερευνούσαν κτίριο στα Εξάρχεια για υπόθεση ναρκωτικών. 

Από την επίθεση, δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν - ο ένας από μαχαιριές στον μηρό και ο δεύτερος από γροθιές στο πρόσωπο, καταλήγοντας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια με περισσότερες από 80 προσαγωγές. 

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα διαβεβαίωσε από την πλευρά της πως οι αρχές λαμβάνουν καθημερινά μέτρα για την ασφάλεια στα Εξάρχεια, τα οποία χαρακτήρισε «Μονμάρτη» της Αθήνας.

«Άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM