Πρέσβης Βενεζουέλας: «Βλακώδες πως το αεροπλάνο που σταμάτησε στην Αθήνα μετέφερε χρυσό»

Πρέσβης Βενεζουέλας: «Βλακώδες πως το αεροπλάνο που σταμάτησε στην Αθήνα μετέφερε χρυσό» Facebook Twitter
1

Για «παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου» κάνει λόγο ο πρέσβης της Βενεζουέλας σχετικά με όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση στη χώρα του, δηλαδή πως η κυβέρνηση Μαδούρο εξάγει τόνους χρυσού και πως πιθανόν η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα είχε αυτό το σκοπό.

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες επιβεβαιώνει πως στο αεροπλάνο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

«Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» δηλώνει ο κ. Τόρες.

Κατά τον ίδιο «αυτή η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες» χωρίς να εξηγεί για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Ο κ. Τόρες δηλώνει, επίσης, ότι «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν είχε προγραμματιστεί από πριν».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την εξαγωγή χρυσού, ο κ. Τόρες δηλώνει ότι «όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ' όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».

Όσον αφορά τους επόμενους σταθμούς του Falcon ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας απαντά ότι «από εκεί (σ.σ. το «Ελευθέριος Βενιζέλος») το αεροπλάνο έφυγε με κατεύθυνση τον επόμενο σταθμό - για τεχνικούς λόγους - το Πράσινο Ακρωτήρι, πριν να προσγειωθεί στον τελικό του προορισμό που είναι το Καράκας».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM