ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με επιτόκιο 3,6% έκλεισε το πενταετές ομόλογο - 2,5 δισ. άντλησε το Δημόσιο

Με επιτόκιο 3,6% έκλεισε το πενταετές ομόλογο - 2,5 δισ. άντλησε το Δημόσιο Facebook Twitter
6

Στο 3,6% διαμορφώθηκε το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου λήξης Απριλίου 2024, στην έκδοση του οποίου προχώρησε σήμερα η Ελλάδα.

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ ωστόσο το επιτόκιο θεωρείται υψηλό καθώς ακόμα και για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι αποδόσεις κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 3,45% ενώ η ζήτηση ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών των αναδόχων οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 540 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά το Ελληνικό Δημόσιο αναμενόταν να αντλήσει 2 δισ. ευρώ, ενώ η αρχική «καθοδήγηση» (guidance) ήταν για απόδοση της τάξεως του 3,75% - 3,875%.

Οικονομία
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης της επιτυχίας, το ιταλικό 5ετές είναι στο 1,5%, της Κύπρου στο 0,8%, κάτι ιρλανδικά και γερμανικά σε αρνητική απόδοση. Υπερδιπλάσιο επιτόκιο για να μας λέει ο Τσακαλώτος πως η έκδοση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.4 χρόνια με το πετρέλαιο σε πτώση και τους ανταγωνιστές μας στον τουρισμό γονατισμένους, κι ακόμη κοιτάμε το spread του 2014 με τα κιάλια. Τουλάχιστον πήραμε δύο Nobel Ειρήνης.
Επίσης η Πορτογαλία δανείζεται με 0.32% ! Κατα τ'άλλα προσπαθούν να πουλήσουν σαν success story οτι βγήκαμε απο το μνημόνιο του 1.5% με μία οικονομία που θυμίζει βάλτο και μονους επενδυτές καιροσκόπους που θέλουν να τα κονομησουν απο τον πλεον πανέξυπνο και υπερήφανο λαο που δανείζεται με 10χ επιπλέον επιτόκιο σε συγκριση με τους πρωην μνημονιακους "συνοδοιπόρους " που έπραξαν το αυτονόητο και τωρα τους παρακαλουν για να τους δανεισουν. Ενα είναι το συμπέρασμα , η Ευρώπη προχωρά , νέες ανταγωνιστικές οικονομίες διεκδικούν μερίδιο απο την πιτα και η μοναδική χώρα σε στασιμότητα που επέλεξε συνειδητά είναι η Ελλάδα.