Επικοινωνία Τσίπρα- Ζάεφ για το δημοψήφισμα: Μπράβο για την αποφασιστικότητα

Επικοινωνία Τσίπρα- Ζάεφ για το δημοψήφισμα: Μπράβο για την αποφασιστικότητα Facebook Twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ μετά την τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ στις Πρέσπες, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018. Η συμφωνία κατέληξε στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ή «Severna Makedonja».
1

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την οκοκλήρωση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσε σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο χαρακτήρισε «αντιφατικό», καθώς όπως εξηγεί υπάρχει «μεγάλη υπεροχή του "Ναι", χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή», έσπευσε να τονίσει πως η χώρα μας «παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών». 

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε διαφορετική άποψη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζοντάς το «άκυρο». 

«Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδορήσαν τώρα με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε μήνυμά του στο Twitter. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε κτηνοτρόφους: Προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς

«Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας μέχρι το Πάσχα για να μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια