Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη μεταφορά του Κουφοντίνα σε αγροτική φυλακή: «Είναι αμετανόητος»

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη μεταφορά του Κουφοντίνα σε αγροτική φυλακή: «Είναι αμετανόητος» Facebook Twitter
EPA
1

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν με την πλέον σκληρή γλώσσα τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. 

Ο Κουφοντίνας «δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, αντιδρώντας στη μεταφορά του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια. 

«Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του», έγραψε χαρακτηριστικά η Νάουερτ στο Twitter. 

Το τελευταίο διάστημα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ζητήσει και λάβει 48ωρες άδειες.

Σχολιάζοντας τη μεταφορά του «Λουκά» της «17Ν» στο Βόλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου».

Από το πρωί, ο ισοβίτης βρίσκεται στις φυλακές του Βόλου, μετά τη σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή πρέπει να έχει προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με το σκεπτικό των Υπουργείων Εξωτερικών Τουρκίας και ΗΠΑ.Θα ήθελα να μάθω τα ονόματα και την ιδιότητα όσων αποφάσισαν τη μεταγωγή, όσων την υπέγραψαν και των προϊσταμένων τους.