Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019

Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Περικοπές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις, προβλέπει, για το 2019, εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους φορείς του Δημοσίου.

Η εγκύκλιος εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους και να υποβάλουν τα αντίστοιχα αιτήματα επιχορήγησής για την επόμενη χρονιά.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, τα κονδύλια για τις συντάξεις πέφτουν στα 25,48 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2019, έναντι 28,859 δισεκατομμύρια για το 2018. 

Αξξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλεπόταν μικρότερη περικοπή, στα 25,637 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2019.

Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019 Facebook Twitter

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις παλιές συντάξεις, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μόλις το μισό των περικοπών (53%) που θα υποστούν οι συνταξιούχοι από τον Ιανουάριο του 2018. 

Οι περικοπές ξεπερνούν το πλεόνασμα των 3,28 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να έχει ο ΕΦΚΑ την επόμενη χρονιά, και πάνω στο οποίο βασίζονται οι προβλέψεις της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα 6,641 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Οικονομία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ααα, εντάξει τότε, αν έχουμε ακόμα μέχρι τον Οκτώβριο, μπορεί να αλλάξει κάτι. Και δεν θα είναι η χειρότερη κυβέρνηση έβερ!ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΛΕΜΕ!!!