ΑΝΕΛ: Η ΝΔ γνωρίζει από αυτοεξευτελισμούς

ΑΝΕΛ: Η ΝΔ γνωρίζει από αυτοεξευτελισμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, δίνουν οι ΑΝΕΛ διά του εκπροσώπου τους. 

«Γνωρίζει καλά από αυτοεξευτελισμούς η Νέα Δημοκρατία. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια», σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος της συγκυβέρνησης Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τη στάση του ηγέτη των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, στο ζήτημα ως την «επιτομή πολιτικού αυτοεξευτελισμού».

«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού. Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας», υπογράμμιζε η Πειραιώς.

ΑΝΕΛ: Αυτοεξευτελισμός είναι...

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


«Αυτοεξευτελισμός είναι: η κα Μπακογιάννη να λέει χαμένη υπόθεση τη Μακεδονία (σε συνέντευξή της στον κ. Παπαχελά το 2010) (...) ο κ. Αβραμόπουλος ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά στις προγραμματικές δηλώσεις, τον Ιούλιο του 2012, να αναφέρει ως θέση της Ελλάδας τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την ονομασία των Σκοπίων. Αυτοεξευτελισμός είναι: ο 'Αδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει πως θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό το όνομα "Μακεδονία" υπό ειδικές συνθήκες (σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο Action24)», αναφέρει ο Θεόδωρος Τοσουνίδης.


Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρεται και στους βουλευτές της ΝΔ (μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Κουμουτσάκος, 'Αδωνις Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Σοφία Βούλτεψη) που σε επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, πριν από ένα χρόνο, αποδέχονταν ως εθνική γραμμή τη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, «δηλαδή το να συμπεριλαμβάνεται ο όρος "Μακεδονία" στο νέο όνομα και την ύπαρξη Σλαβομακεδονικής εθνότητας».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η αντίδραση των ΑΝΕΛ στην κριτική είναι γαμάουα. Μιλάμε για σοβαρότητα, όχι αστεία. - Κυρία, κυρία, με έσπρωξε και έπεσα κάτω!- Ναι, κυρία, αλλά κι αυτός πριν ένα μήνα είχε κλέψει τη γόμα μου!Μιλάμε για τέτοιο επίπεδο πολιτικού λόγου. Τέτοιο επίπεδο αυτοκριτικής.Οι άνθρωποι αυτοί, με αυτόν τον χαρακτήρα κρίνουν πρόσωπα και πράγματα και αποφασίζουν για μας. Με αυτή την αντίληψη και αυτόν το χαρακτήρα διαπραγματεύονται με ξένους για τις τύχες μας... Να τους χαιρόμαστε. Και την άλλη φορά, πάλι αυτούς!
Τι βρήκες λάθος στις δηλώσεις του; Το γεγονός ότι δε σου άρεσε που αυτοί που προφανώς υποστηρίζεις νομίζουν πως τρώμε σανό; Δεν θεωρείς γελοίο να κάθεται η ΝΔ που μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι υπαίτιοι για το Σκοπιανό να κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για πράγματα που εκείνη προωθούσε όσο κυβερνούσε; Δεν έγιναν αυτές οι δηλώσεις από τα άτομα που αναφέρει; Είναι όλοι άχρηστοι, σε αυτό δε χωρεί αμφιβολία. Το να εκθέτει όμως αυτά που είχαν πει στο παρελθόν όσοι τώρα βγαίνουν και κατακρίνουν τα όσα γίνονται είναι όχι μόνο ώριμο αλλά και απαραίτητο.