Πρόσφυγας πέθανε στα παγωμένα νερά του Έβρου

Πρόσφυγας πέθανε στα παγωμένα νερά του Έβρου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Ένας ακόμη θάνατος πρόσφυγα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα όσων άφησαν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασχίσουν την τελευταία συνοριογραμμή προς το ευρωπαϊκό έδαφος.

Τα φουσκωμένα νερά του ποταμού, η απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων που πρέπει να διανύσουν, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η ανελλιπής και έντονη παρουσία των συνοριακών φυλάκων καθ' όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων του Έβρου, φαίνεται ότι δεν πτοούν τους χιλιάδες πρόσφυγες που πολλές φορές ακόμη και με τίμημα την ίδια τους τη ζωή, εξακολουθούν να επιχειρούν την είσοδο στη χώρα καθοδηγούμενοι από το όνειρο της αναζήτησης μιας νέας πατρίδας.

Το τελευταίο θύμα, σύμφωνα με τον καθηγητή ιατροδικαστικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Παύλο Παυλίδη, είναι ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 20-25 ετών, πιθανόν αφρικανικής καταγωγής.

Η σορός του άτυχου νέου εντοπίστηκε, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντός της κοίτης του ποταμού.

Ο κ. Παυλίδης, ο οποίος καλείται να ταυτοποιήσει τις σορούς των «αγνώστων στοιχείων» προσφύγων δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς για εκτίμηση του ακριβούς χρόνου θανάτου, λόγω της παραμονής του στο νερό, της σήψης και πολλών άλλων παραγόντων.

Σημειώνει πως ήδη στα ψυγεία της ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο, υπάρχουν άλλοι επτά νεκροί, πιθανόν πρόσφυγες αγνώστων στοιχείων.

«Το χρονικό διάστημα παραμονής τους ορίζεται από το νόμο και υπάρχουν δύο ΦΕΚ το ένα εκ των οποίων προσδιορίζει τον χρόνο στις 40 ημέρες και το δεύτερο στους τρεις μήνες. Έχω την ευχέρεια στο Πανεπιστήμιο να τους διατηρώ όσο χρονικό διάστημα θέλω, ανάλογα βέβαια από την πληρότητα των ψυγείων, συνήθως για 4-5 μήνες.

Στην περίπτωσή όμως που έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι ο άνθρωπος ενδέχεται ν' αναγνωριστεί τότε μπορούμε να τον κρατήσουμε και έξι μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής ιατροδικαστικής.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εγκληματια φασιστα Σαμαρα! (οχι ε;;; το 2015 πνιγηκαν επι 'άριστερας΄εκατονταδες προσφυγες και μεταναστες στην Ελλαδα ενω η χαυγη βγηκε απο τη φυλακη. Το 2014 επι των "ακροδεξιων" συμφωνα με τα τρολ, πολλοι λιγοτεροι....)