Νέα τροποποίηση από το υπουργείο Υγείας - Σε ποιες παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση

Νέα τροποποίηση από το υπουργείο Υγείας - Σε ποιες παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση Facebook Twitter
1

Με σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας προχωράει σε 2η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για την καταλληλότητα των ακτών του Σαρωνικού που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Αναλυτικότερα, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, η κολύμβηση απαγορεύεται σε όλες τις ακτές του Αλίμου, του Παλαιού Φαλήρου, του Ελληνικού και της Γλυφάδας.

Στον Πειραιά, από την ακτή κοντά στην σχολή Ναυτικών Δοκίμων μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας καθώς και στις ακτές της περιοχής Βοτσαλάκια.

Στη Σαλαμίνα, κατά μήκος της ακτής του όρμου Λιμνιώνα καθώς επίσης και σε όλη την ακτογραμμή επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Νέα τροποποίηση από το υπουργείο Υγείας - Σε ποιες παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση Facebook Twitter

Σύμφωνα, επίσης, με την ανακοίνωση του υπουργείου «η δημιουργία πετρελαιοκηλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τη ποσότητα του διαλελυμένου οξυγόνου στο νερό με επιπτώσεις στους ζώντες οργανισμούς, καθώς και τη διείσδυση των ακτίνων του ήλιου στη θάλασσα, με επιπτώσεις στη φωτοσυνθετική ικανότητα των υδρόβιων φυτών. Η διαδικασία βιοαποικοδόμησης του πετρελαίου είναι μακρόχρονη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (θερμοκρασία, διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου, τύπος πετρελαίου). Από την καταβύθιση σταγονιδίων στα θαλάσσια ιζήματα διαταράσσονται οι βενθικοί οργανισµοί που φιλτράρουν την τροφή τους (π.χ µύδια, στρείδια) συσσωρεύουν υδρογονάνθρακες µε γοργούς ρυθµούς. Αν και οι άµεσες επιπτώσεις του πετρελαίου στις τροφικές αλυσίδες και δίκτυα θεωρούνται συχνά µικρής κλίµακας, δεν αποκλείονται µακροχρόνιες επιπτώσεις και ενδεχόμενα φαινόµενα βιοσυσσώρευσης.»

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια