Τόσκας: Το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου ήταν το Πυροσβεστικό Σώμα

Τόσκας: Το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου ήταν το Πυροσβεστικό Σώμα Facebook Twitter
1

Τον στρεβλό τρόπο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα, περιέγραψε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.

Ο κ. Τόσκας αναγνώρισς ότι ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009, τονίζοντας ωστόσο ότι και την περίοδο που υπήρχαν χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν με ορθό τρόπο.

«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες. Σήμερα είναι 301 εκατ. για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες.

Τότε που είχαμε πολλά λεφτά πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες το χρόνο, ενώ μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι της δεκαετίας του 1970. Σοβαρή εκπαίδευση δεν γινόταν. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια που οι πυροσβέστες πήγαιναν με κοντομάνικα στις φωτιές και δείτε πως πηγαίνουν τώρα», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας.

Τέλος, έδωσε έμφαση στη λειτουργία από φέτος, της σύγχρονης, όπως τη χαρακτήρισε, Σχολής Υπαξιωματικών στην Πτολεμαϊδα και ότι από πέρσι άρχισαν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στη φωτιά», αντέτεινε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι σε ένα πυροσβεστικό σώμα που δίνει μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες και κινδυνεύουν ζωές.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM