Τόσκας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας

Τόσκας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας Facebook Twitter
3

Δεν υπάρχουν ενδείξεις οργάνωσης τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα μας διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας το χτύπημα στην Βαρκελώνη.

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας σε σχέση και με τον περίγυρό μας και όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, όπως είπε, ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος την δράση κάποιου «μοναχικού λύκου». «Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνο εάν επικρατήσει ειρήνη στην Μέση Ανατολή, όπου η αναταραχή είναι μεγάλη», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις φωτιές, ο υπουργός αναδιπλώθηκε στα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης μέσω των εμπρησμών και τόνισε ότι «Δεν μίλησα για κλίμα αποσταθεροποίησης, μίλησα για προβληματισμούς στην Αττική, σε όλο το νησί της Ζακύνθου, στην Κεφαλονιά. Η εμπειρία μου 35 χρόνων και στο στρατό, μου επιβάλει να ψάχνουμε κάθε περίπτωση, έχουμε ήδη συλλάβει κάποιους και κάνουμε έρευνες για άλλους που κάνουν ύποπτες κινήσεις». 

Η μάχη που δόθηκε ήταν πολύ σκληρή, ήταν τιτάνια κι εγώ βρέθηκα τέσσερις ημέρες στο κέντρο της πυροσβεστικής, πρόσθεσε. Απαντώντας για την κατάσταση του στόλου πυρόσβεσης, ανέφερε πως τα παλαιότερα αεροσκάφη καναντέρ τα προμηθεύτηκε η Ελλάδα την περίοδο 1973-74. Από αυτά τα 15 παλιά καναντέρ, είπε ο κύριος Τόσκας, πετούν τα επτά.

Από την δεύτερη φουρνιά καναντέρ, του 2000-2001, που είναι συνολικά 6-7, πετούν μόλις 3. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε πως όλες οι χώρες του Νότου έχουν προβλήματα με τον στόλο των καναντέρ, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου από τα 18 αεροσκάφη, πετούν μόνο τα 9.

«Η γραμμή παραγωγής του Καναδικού εργοστασίου έχει κλείσει και να θέλουμε δεν μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε» κατέληξε.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM