O Μαδούρο ευχαριστεί τον Τσίπρα για τη στήριξή του

O Μαδούρο ευχαριστεί τον Τσίπρα για τη στήριξή του Facebook Twitter
4

Τις ευχαριστίες του στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση στήριξης που είχε εκδώσει πριν λίγες μέρες με αφορμή την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας στο Καράκας εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης στο Twitter.

«Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα» αναφέρει το χαρακτηριστικό tweet που παραθέτει link από τη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγραφε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 27 Ιουνίου στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη «βαθιά ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση της βίας από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα που περιελάμβανε την απαγωγή ενός αστυνομικού ελικοπτέρου και την αεροπορική επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον της έδρας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Οι προκλήσεις και οι ολοένα και πιο βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση της διαμάχης μεταξύ της αντιπολίτευσης και της νόμιμης κυβέρνησης του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM