Στο Ιράν μαστίγωσαν νεαρά κορίτσια και αγόρια επειδή χόρευαν μεταξύ τους σε μια γιορτή

Στο Ιράν μαστίγωσαν νεαρά κορίτσια και αγόρια επειδή χόρευαν μεταξύ τους σε μια γιορτή Facebook Twitter
13

Γύρω στα 30 αγόρια και κορίτσια, τα οποία συμμετείχαν σε μια γιορτή σε βίλα στο βόρειο Ιράν, καταδικάσθηκαν σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο το καθένα, μια ποινή που εκτελέσθηκε αμέσως για παραδειγματισμό, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο.


"Περισσότερα από 30 κορίτσια και αγόρια, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και χόρευαν με πρόσχημα μια γιορτή απονομής διπλωμάτων, συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν", δήλωσε χθες Πέμπτη ο Εσμαΐλ Σαντεγί Νιγιαρακί, εισαγγελέας της πόλης Καζβίν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της δικαστικής εξουσίας Mizaonline. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η γιορτή είχε γίνει κοντά στην Καζβίν, στον κήπο μιας βίλας, χωρίς να γνωστοποιήσει την ημερομηνία.

 

Μετά τις συλλήψεις, ένα δικαστήριο συνεκλήθη επειγόντως και καταδίκασε καθέναν από τους νέους και τις νέες σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο. Η ποινή "εκτελέσθηκε την ίδια ημέρα" από μέλη της αστυνομίας των ηθών, πρόσθεσε ο Νιγιαρακί.


"Η σύλληψη αυτών των νεαρών κοριτσιών και αγοριών, ημίγυμνων, να καταναλώνουν αλκοόλ και να συμπεριφέρονται άσεμνα, πληγώνει την κοινή γνώμη", υποστηρίζει ο εισαγγελέας. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, "με τη βοήθεια του Θεού, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είχαν ολοκληρωθεί οι ανακρίσεις, η έρευνα, η δίκη, η ετυμηγορία και η εκτέλεση της ποινής".

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν "ένα μάθημα γι' αυτούς που επιχειρούν να παραβιάσουν τους κανόνες" της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπου άνδρες και γυναίκες απαγορεύεται να χορεύουν μαζί, κυρίως αν οι τελευταίες δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα, και να καταναλώνουν οινοπνευματώδη.


Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, η ισλαμική μαντίλα είναι υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες στο Ιράν.
Ο εισαγγελέας της Καζβίν ανακοίνωσε εξάλλου ότι τα εστιατόρια και οι αίθουσες της πόλης "που οργανώνουν μικτές γιορτές ή σερβίρουν οινοπνευματώδη, ή αυτά στα οποία ανακαλύπτονται οινοπνευματώδη, θα κλείνουν".

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM