156 αθλητές διορίζονται στο Δημόσιο -Τι απαντά η κυβέρνηση

156 αθλητές διορίζονται στο Δημόσιο -Τι απαντά η κυβέρνηση Facebook Twitter
7

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση του διορισμού 156 αθλητών σε υπουργεία και άλλους φορείς που αποφάσισε η κυβέρνηση και υπογράφει η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.


Πρόκειται για 156 αθλητές κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κατανέμονται σε Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση.

Μεταξύ άλλων διορίζονται ο πρωταθλητής στον στίβο Κώστας Δουβαλίδης, η παλαίμαχη πολίστρια Μαρία Τσουρή, ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Γρηγόρης-Ευριπίδης Μάκος, ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Δημήτρης Μαυροειδής, οι κωπηλάτες Γιώργος Τζιάλλας, Νίκος Γκουντούλας, Απόστολος Γκουντούλας, ο πολίστας Βαγγέλης Δελακάς και άλλοι.

Δείτε όλη τη λίστα εδω.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε μετά από αρκετά δημοσιεύματα που σχολίαζαν την είδηση, διαβεβαιώνει ότι η πρόσληψη των αθλητών είναι καθ όλα νόμιμη.


«Αναφορικά με τον διορισμό 156 διακεκριμένων αθλητών, επισημαίνεται ότι πρόκειται για αθλητές που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμά τους για πρόσληψη στο Δημόσιο, όπως προβλέπει ο νόμος, αναφορικά με το διορισμό διακριθέντων αθλητών, που υπέβαλαν αίτηση κατά το έτος 2008 και δεν είχαν προσληφθεί μέχρι σήμερα, γιατί είχαν παγώσει οι διορισμοί τους.


Οι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και δεν τίθεται θέμα μη νομιμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία γι' αυτούς τους ανθρώπους, που με κόπους και θυσίες έφεραν διακρίσεις στην χώρα μας.


Το παράνομο δεν ήταν το ότι προχώρησαν οι προσλήψεις, αλλά ότι είχαν παγώσει επί σειρά ετών με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων, που αρνούνταν στους αθλητές κατοχυρωμένα δικαιώματα τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ώσπου να απαξιωθεί το "όνειρο του δημοσίου" εντελώς, ας συμφωνήσουμε να μην ξαναμιλήσουμε για διαφθορά σε αυτή τη χώρα.Όσες χώρες το έχουν περιορίσει εμφανίζουν τα μικρότερα ποσοστά διαφθοράς και σπατάλης. Όσες το τρέφουν επαιτούν για λεφτά από τις πρώτες.Τουλάχιστον να σταματήσει η υποκρισία, να κάνουμε μια αρχή!
Συγνώμη δλδ αλλά για παράδειγμα ποδοσφαιριστές όπως ο Μάκος ή ο Πετρόπουλος πρέπει να διορίζονται στο δημόσιο;Άντε να το καταπιώ για κάποιους εκπροσώπους μη δημοφιλών αθλημάτων αλλά με τα λεφτά του ποδοσφαίρου είναι ηθικό αυτοί να καταλαμβάνουν θέση στο δημόσιο;Επίσης,έχουν ξεχειλώσει την έννοια διακριθέντες.
Οτι ο Πετρόπουλος ξέρω γω θα πατήσει ποτέ το πόδι του σε υπουργείο για 1000 ευρώ το μήνα, ενώ ήταν τόσα χρόνια παίκτης στην Α κατηγορία, και στον παναθηναικό την εποχή που μοίραζε λεφτά ο Βάζελος... Πόση ξεφτύλα πια
Επειδή είδα και 5-6 γνωστά μου πρόσωπα, ΝΤΡΟΠΗ βρε παίδες, έχετε και καταθέσεις στην "καβάτζα" και εισοδήματα από άλλες δραστηριότητες και % πέραν του αθλητισμού, θέλετε και αργομισθία στο δημόσιο ;Και μεταξύ μας τα πτυχία "τσάτρα πάτρα" τα πήρατε.Βέβαια καταλαβαίνω στο τέλος της ημέρας ο καθένας την πάρτη του θα κοιτάξει, αλλά κάνει κάπως να το παίζετε και πολύ @ρχιδ@τοι !