Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ποιος είναι ο διάδοχος της Γεροβασίλη

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ποιος είναι ο διάδοχος της Γεροβασίλη Facebook Twitter
6
Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ποιος είναι ο διάδοχος της Γεροβασίλη Facebook Twitter

Άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζεται ο νεαρός δικηγόρος και μέχρι τώρα επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος διαδέχεται την Όλγα Γεροβασίλη και από αύριο αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και γνωρίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα από την εποχή που ο πρωθυπουργός ήταν γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισµού, θέση στην οποία τον διαδέχτηκε το 2005.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και τελείωσε μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή ενώ είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ποιος είναι ο διάδοχος της Γεροβασίλη Facebook Twitter

Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς επίσης και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006.

Το 2005 εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010 και του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
άλλος ένας έμπειρος ανεπάγγελτος. Φοβερό και το βιογραφικό πάντως!Α! Και η φωτό με το δερμάτινο! Συγγνώμη για την κακία, ξέρω η εμφάνιση δεν κάνει τον άνθρωπο αλλά...
Πιστευω ουτε ο ιδιος θα το φανταζοταν ποτέ. Νομιζω μια τετοια συμμετοχη εστω για λιγο ως φοιτητες πρεπει ναχουμε ολοι στο βιογραφικο ετσι για ώρα αναγκης να μας βρισκεται χαχα ποτε δν ξερεις!