Προκλητικές ενέργειες από ομάδα «μηχανοκίνητων» ακραίων στοιχείων σε βάρος μουσουλμάνων της Ξάνθης κατήγγειλε ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου.
Σύμφωνα με τη δήλωση του δημάρχου οι προκλητικές ενέργειες συνέβησαν την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών του δήμου που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά.
Όπως συμπληρώνει ο κ. Χατζηευαγγέλου, «για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο».
«Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται οι συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίηση τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο δήμο Τοπείρου δεν θα περάσουν. Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους» προσθέτει ο κ. Χατζηευαγγέλου.
Ελλάδα /
Ξάνθη: «Μηχανοκίνητα» ακραία στοιχεία κατά θρησκευτικών τελετών
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Εξαφάνιση Αμαλίας Νικολοπούλου: Ανατροπή στην υπόθεση - Βρέθηκε η σορός της μετά από 4 χρόνια
Δήμητρα Ματσούκα: Ο λόγος που σκέφτεται να κάνει μήνυση σε εκπομπή
Γρίπη Κ: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Τι ανησυχεί τους επιστήμονες
Η εγγονή του Τζον Κένεντι διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο
Θεσσαλονίκη: 22χρονος δηλητηριάστηκε από ανισακίαση μετά από κατανάλωση σούσι