Reuters: "Το Ελληνικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, οριστικοποίησε συμφωνία ακίνητης περιουσίας, 23 εκατ. ευρώ".

Reuters: "Το Ελληνικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, οριστικοποίησε συμφωνία ακίνητης περιουσίας, 23 εκατ. ευρώ". Facebook Twitter
1

Το Ελληνικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, οριστικοποίησε συμφωνία ακίνητης περιουσίας, 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας διάλεξε την Πέμπτη το Αμερικάνικο ιδιωτικό ταμείο ιδίων κεφαλαίων NCH Capital, για την ανάπτυξη γης στο νησί της Κέρκυρας στον τομέα του τουρισμού, σε μια συμφωνία € 23 εκατομμυρίων, που αποτελεί μέρος της ατζέντας πωλήσεων περουσιακών στοιχείων από την κυβέρνηση, για να μείωσει το δημόσιο χρέος.

 Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του  κράτους και οι παραχωρήσεις αποτελούν βασικό μέρος των προσπαθειών της Ελλάδας για να τραβηχτεί από το χείλος της χρεοκοπίας. Η Αθήνα έχει αντλήσει περίπου 2 δισ. ευρώ (2.710.000.000 δολάρια) από το 2010 και στοχεύει σε έσοδα 11 δισεκατομμυρίων περίπου, μέχρι το τέλος του 2016.

"Είναι η πρώτη άμεση ξένη επενδύση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια", δήλωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το fund NCH Capital, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, θα αγοράσει όλες τις μετοχές της σε ένα όχημα ειδικού σκοπού, όπου η κυβέρνηση θα μεταβιβάσει εκεί τα δικαιώματα για 490.000 τετραγωνικά μέτρα γης στην Κασσιόπη, για 99 χρόνια.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, "το NCH Capital, με περίπου 3,5 δισ. ευρώ σε κεφάλαια υπό διαχείριση, θα δαπανήσει € 75 εκατομμύρια για ήπια τουριστική ανάπτυξη σε 36.000 τ. μ., δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας".

REUTERS

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Χαρά στο κουράγιο τους όσοι επενδύουν στην Ελλάδα. Τρομερό ρίσκο. Εγώ δεν θα επένδυα ποτέ σε μια τέτοια χώρα. Δεν σκέφτονται φυσικά όλοι οι επενδυτές το ίδιο, αν και στην Ελλάδα τους αντιλαμβανόμαστε ως ενιαία οντότητα.