«Δεν παίζουμε με τα προστατευόμενα είδη της θάλασσας» - Αντιδράσεις προκαλούν οι φωτογραφίες με τους καρχαρίες στον Πύργο

«Δεν παίζουμε με τα προστατευόμενα είδη της θάλασσας» - Αντιδράσεις προκαλούν οι φωτογραφίες με τους καρχαρίες στον Πύργο Facebook Twitter
6

Για απαράδεκτη, παράνομη και απολίτιστη πράξη στην Ηλεία που κανονικά θα πρέπει να φέρει διώξεις για παράνομη αλιεία και για δημόσια κακοποίηση προστατευόμενου ζώου κάνει λόγο η οργάνωση Οικολογική Δυτική Ελλάδα, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που από το πρωί κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας σχετικά με το περιστατικό στην παραλία του Αγίου Ηλία στον Πύργο


«Δεν παίζουμε με τα προστατευόμενα είδη της θάλασσας»

Η ενέργεια ερασιτεχνών ψαράδων που έβγαλαν δύο μικρής ηλικίας ζωντανά καρχαριοειδή σε ακτή της Ηλείας (παραλία του Αγ. Ηλία) και επέτρεψαν να γίνουν αντικείμενο θεάματος από λουόμενους είναι ανάρμοστη και καταδικαστέα.

Εκτός από τα γεγονός ότι, είναι προστατευόμενα είδη, και η αλιεία τους είναι παράνομη, κάτι που έπρεπε να γνωρίζουν, η κακομεταχείριση ζωντανών άγριων πλασμάτων έξω από το στοιχείο τους δεν τιμά τον πολιτισμό μας. Υπογραμμίζουμε ότι τα περισσότερα είδη καρχαριών των θαλασσών μας, όπως ο ρυγχοκαρχαρίας (isurus Oxyrinchus), ο ταύρος (carcharias τaurus), ο λευκός (carcharodon carcharias), ο τεφρός (carcharinus plumbeus) έχουν ήδη μειωμένους πληθυσμούς και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κινδυνευόντων ειδών.

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα καλεί τους ψαράδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να είναι προσεκτικοί έναντι τέτοιων φαινομένων που καταφέρνουν σοβαρά πλήγματα σε προστατευόμενα είδη. Οι λουόμενοι είναι σημαντικό, όταν γίνονται μάρτυρες τέτοιων φαινομένων, αντί να τα θεωρούν αξιοπερίεργα να τα καταδικάζουν και να πιέζουν για την την απελευθέρωση των απειλουμένων ειδών στο στοιχείο τους.


Καλούμε επίσης τις Λιμενικές Αρχές, και όχι μόνο της Ηλείας, να προχωρήσουν σε προειδοποιήσεις ή και να λάβουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση παρανομιών αυτού του είδους που επιδεινώνουν τον κίνδυνο εξαφάνισης απειλουμένων ειδών από τις θάλασσές μας.

Γιώργος Κανέλλης
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου,

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν καταλαβα,η ζωη της τσιπουρας και του μπακαλιαρου ειναι πιο ασημαντη;;;ρε πατε καλα;ψαρι το ενα,ψαρι και το αλλο.Επειδη ειναι γαλεος σας πειραξε;Μας εχουνε ζαλισει οι vegan με τα κρεατικα,δεν θα κοψουμε και το ψαρι.Με σκορδαλια ειναι τρέλα!!!