Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαγορεύει τις διαφημίσεις που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ντροπή για το σώμα τους

Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαγορεύει τις διαφημίσεις που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ντροπή για το σώμα τους Facebook Twitter
3

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan απαγόρεψε την τοποθέτηση σεξιστικών διαφημίσεων στο μετρό και το δίκτυο λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να ντραπούν για το σώμα τους, αλλά και να βλάψoυν την αυτοπεποίθησή τους.

Η απαγόρευση έρχεται έπειτα από τη συλλογή 70.000 υπογραφών κατά μίας διαφήμισης που μπήκε πρόσφατα στο μετρό του Λονδίνου και παρουσίαζε μία καλλίγραμμη κοπέλα με μαγιό δίπλα από μία λεζάντα που σε ελεύθερη μετάφραση έγραφε: «Είσαι έτοιμος για την παραλία; (σ.σ Αre you beach body ready? - πρόκειται για τη διαφήμιση που απεικονίζεται στη φωτογραφία της είδησης).

Η διαφήμιση (αφορούσε προϊόντα αδυνατίσματος), έκανε τις γυναίκες «να νιώθουν ψυχολογικά κατώτερες από τη μη ρεαλιστική εικόνα του σώματος της κοπέλας» ανέφερε το κείμενο των υπογραφών. 

Ο Khan, που ο ίδιος είναι πατέρας δύο έφηβων κοριτσιών είχε υπογράψει επίσης την αίτηση απαγόρευσης της διαφήμισης.

«Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με αυτό το είδος της διαφήμισης που μπορεί και υποβιβάζει τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες, κάνοντάς τες να νιώθουν ντροπή για το σώμα τους. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος», τόνισε ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου.

Με στοιχεία από τους Financial Times

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Δε ξέρω αν θα κάνει τις γυναίκες να νιώθουν καλύτερα, αλλά σίγουρα έκανε πολύ καλό στις εισπράξεις της διαφημιζόμενης εταιρίας. Δηλαδή αν είχε ένα σφίχτη θα νοιάζονταν κανείς;