«Κλείδωσε» η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο γυμνάσιο

«Κλείδωσε» η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο γυμνάσιο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
14

Ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ενημέρωσε σήμερα Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, για τις αλλαγές τις οποίες θα προωθήσει το υπουργείο στα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει «κλειδώσει» η μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από 35 (που είναι σήμερα), σε 32, με το μάθημα των Αρχαίων να είναι ένα από τα σίγουρα μαθήματα που θα «χάσουν» από μία ώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης.

Ακόμη, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ελλάδα / Ασφάλιση ΙΧ για φυσικές καταστροφές: «Υποχρεωτική» από σήμερα - Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι ισχύει για όσους δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την αστυνομία παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν επέτρεπαν στον κόσμο εντός του μαγαζιού να προβεί στις αγορές του
LIFO NEWSROOM