Τσίπρας: Aν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε, το 2017 θα βγούμε στις αγορές

Τσίπρας: Aν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε, το 2017 θα βγούμε στις αγορές Facebook Twitter
6

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα RealNews.

Επισημαίνει πως «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια».

Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

Ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι μετά τις 24 Μαΐου θα προβεί σε αλλαγές στην κυβέρνηση (ανασχηματισμό;), στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ επικρίνει έντονα την αντιπολίτευση και ειδικότερα τη ΝΔ για τη στάση της όχι μόνο στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά γενικότερα στην πολιτική της. Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τη διεύρυνση, ωστόσο θέτει προϋποθέσεις.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Απο το 2011 οι εκαστοτε κυβερνωντες μας γνωστοποιουν οτι "βγαινουμε στις αγορες του χρονου".Καθε χρονο.Η μονη εξελιξη που υπαρχει ειναι οτι ενω σρχικα βγαιναμε "οπωσδηποτε"τωρα βγαινουμε "εαν και εφ'οσον".Εν τω μεταξυ περασε και επισημη/υποχρεωτικη δεσμευση για προσθετα -εξοντωτικα-μετρα οσακις δεν επιτυγχανεται το "εαν και εφ'οσον".Ητοι "μνημονιο και ελεγχος απ'αοριστον και για παντα".Στο μεταξυ,βεβαια :Η ανεργια παραμενει πανω απο 27%.Τριτοκοσμικο ποσοστο.Οι μισθοι και οι συνταξεις περικοπτονται συνεχως και περισσοτερο,με τελικο στοχοτην μετατροπη τους σε βοηθηματαε/ελημοσυνες.Οι πασης φυσεως φοροι αυξανονται με γεωμετρικη προοδο .Οι εταιρειες συνεχιζουν να κλεινουν μαζικα η να μετακομιζουν σε γειτονικες χωρες.Το δημοσιο συστημα υγειας μας αφηνει,πλεον,χρονους.300.000 νεοι ,κυριως επιστημονες,"πηραν των ομματιων τους"και μεταναστευσαν σε...κανονικες χωρες,μετατρεποντας την Ελλαδα στην μακραν πλεον γερασμενη και αποστερημενη υψηλου επιπεδου ανθρωπινου δυναμικου χωρα στην Ευρωπη.Το δημοσιο χρεος εφτασε αισιως στο 188% του ΑΕΠ απο 127% που ηταν οταν ξεκινησε η ωραια αυτη ιστορια.Ενω,βεβαια,μετετραπη ταυτοχρονα απο ιδιωτικο και νομικα ακρως διαχειρισημο σε διακρατικο ,αρα και μη διαγραψιμο.Απο οποια οπτικη γωνια και αν εξετασεις το ζητημα η κατασταση απο κακη εχει εξελιχθει σε τραγικη.Τουλαχιστον.Παρα ταυτα η σταθερα της "εξοδου στις αγορες του χρονου" παραμενει ακλονητη.Ειναι πολυ ευχαριστο αυτο.Οτι μεσα σε αυτη την απελπισια και το χαος που ζουμε καποιες διαχρονικες ελληνικες "αρχες" παραμενουν σταθερες και αλωβητες.Με βασικοτερες αυτες της "μυθοπλασιας",της "κομματικης ιδιοτελειας"και της "εθελοδουλειας".